Nejste přihlášen/a.
Jestli máte dostatek oleje, může to jet třeba 30tis km... ale ničíte si tím motor a ten pak nevydrží běžných 500tis km.
Turbo není na olej - zadřít se může motor... může se zhoršit výkon, opotřebovat se tak, že už nepomůže jen běžný servis... - Záleží ale i na vašem stylu jízdy a stáří (dosavadním servisu/opotřebení) motoru.
@karle - špatně jsem to popsal - omlouvám se.
Zničení turba je možné a můj komentář byl chybný. Běžné překročení nájezdu o pár set km (dejme tomu 10%) je velmi běžná praxe, některé motory musí vytrpět i dvojnásobný nájezd díky úsporám majitelů.
Ale aby se s kvalitním olejem turbo zničilo, to by musel pravidelně jezdit jako hovado. Za 20 let praxe řidiče a relativně častým návštěvám prodejců, servisů atd (na kafíčko), jsem slyšel o mnoha problémech a potížích, ale o zadřeném turbu pro nevyměnění oleje jsem ještě neslyšel. To však neznamená, že se to stát nemůže.
Tak od srpna to je 10 měsíců jste najel 15 000 auto budete mít ještě 16 měsíců to je cca dalších 20 000 dohromady 35 tis.To je už hodně i na LONGolej.To raději koupit ten nejlevnější v hypersupermarketu.I když já měl ve favoritu 30 000 ale to byl jinej motor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.