Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najeti na vyfrezovanou cestu

Od: mich123 odpovědí: 14 změna:
Dobry den, najel jsem cca v 60km/h do vyfrezovane casti silnice, co se mohlo autu stat? Dekuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

1x

Pokud jsi neslyšel žádnou kovovou ránu,nikde nic neteče,auto nikam netáhne a neskočil jsi z támhle dvaceti centimetrů tak se mu nestalo nic,ale musíš si na to dávat pozor

asd1

Skočít (vjet) "do díry" nevadí. Vadí vjet do vyšší hrany na konci díry - to může narazit ráfek, rozhodit geometrii atd. U vyšší hrany (nad 10 cm - podle auta) i prorazit vanu, urazit nápravu atd.

Běžně se frézuje tak 5 cm hluboko a auta snesou hodně = pokud auto nevibruje, netáhne do strany a nic z něj neteče tak se nic nestalo...

hodnocení

0x

Určitě se mohla hnout geometrie. Netáhne auto na některou stranu? Taky se mohl poškodit dik kola, ale to by bylo cítit jako chvění volantu.

maara*
hodnocení

0x

Nic - auto je konstruováno na větší rány od podvozku, musí vydržet poměrně dost - to by jste se divil.

To také ale není záruka, obecně lze říci - stalo se potom něco zvláštního? NE? tak se tomu asi nic nestalo.

hodnocení

0x

pokud tam nebyla náká větší díra tak nic

mich123
hodnocení

Díra tam žádná nebyla, vletěl jsem tam na začátku takže dolů, prostě jsem jel tupě za autem a to také nebrzdilo a ja stihl zabrzdit na těch 50 nebo 60 bych řekl...auto nikam netáhne nevibruje nic z něj neteče akorát to byla prostě rána, už se mi to stalo dvakrát za kràtkou dobu hrůza, snad tedy autu nic není...
asd1

schod "dolů" nevadí vůbec, tam můžeš najet klidně 200 a nic se autu nestane, naopak čím vyšší schod tím je s vyšší rychlostí rána menší (extrém např. 30 cm, pomalu = zůstaneš viset za břicho/ rychle = skočíš a pokračuješ ;)

jak píše mzxy tak bývá omezení na 30, pokud tě změří tak jsi zločinec. Obvykle chybí ukončení, takže legálně musíš jet max. tou 30 až k první křižovatce nebo obci (často několik km). Pokud ti tam naměří nad 80 tak jsi největší zločinec = půl roku bez řidičáku bez ohledu na to že úsek prací tam dávno není a je to rovná okreska kde 85 je naprosto bezpečná ryclost...

hodnocení

0x
Pokud jsi vletel jen dolu tak nestresuj. Auto je na to stavene. Vice grady dostane podvozek na nasi rozbite dalnici ...

hodnocení

0x
Jestli to nebylo v Brně na olomoucké a nezůstal jsi viset na břichu, jako někteří, tak to je nejspíš ok. Mimochodem ty frézované díry jsou vždy značeny.
mich123
hodnocení

Bylo to v Brně na Řípské pred Kauflandem, doufám že to není Olomoucká...
Nebyla tam náhodou třicítka?

hodnocení

0x

Co se autu mohlo stát, nebo co se mu stalo?

Pravděpodobně nic, ale to jen všichni odhadujeme. Jako i ti, co napsali, že máte rozhozenou geometrii. Tomu věří jen málokdo.

mzxy*
hodnocení

0x

může se stát, že přijde výzva nebo rovnou příkaz k úhradě pokuty, na komunikaci, kde probíhají opravy bude rychlost omezena na 10-30 km/h, není žádný racionálnéí důvod orušovat toto omezení

maara*

Prosim vás .. kdo opravdu jezdí podle značek. Jestli myslíte, tu vyfrézovanou silnici u Kauflandu, směrem od dálnice, před tím kruháčem .. tak dneska jsem tam vlítl v 80 .. takže určitě se vašemu autu nic nestalo. Není to zas tak hrozný hrb - na dálnici jsou běžně horší *smich*, k večeru tam pod 50 nejede snad nikdo - a žádné auto sem tam ještě nerozsypalo - buďte v klidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]