Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou žárovku do xenonového světlometu

Od: formul odpovědí: 8 změna:

Zdravím, přestal mi svítit pravý xenon na focus mk2 2008.

Po rozebrání, abych zjistil jaká tam je žárovka, jsem zde objevil obyčejnou H7.

Myslel jsem, že do xenonu patří H7 viz obrázek.

Je to jedno jaká tam je?

Jakou žárovku do xenonového světlometu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když to byl xenon, tak tam asi ztěžka patří halogenová žárovka. V případě ,,xenonu´´ navíc nejde o žárovku, ale o výbojku.

hodnocení

0x

Jedno to není, evidentě si s tím buď někdo hrál, nebo to není xenon. Protože H7 by bouchla, na xenon tam totiž je měnič napětí.

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu tam máš H7 a HID xenon tam není legální.

Xenon musí mít aut. naklápění světel.

Z H7 je jedna z nejlepších Osram Nightbreaker.

formul
hodnocení

Aha, takže jsem asi žil v omylu...

Takhle vypadá to světlo a myslel jsem, že pokud tam je ta čočka tak se na 100% jedná o xenon, ale tím pádem mám obyčejnou H7čku jen s čočkou pro lepší svit? A nebo to je nějaký divný bastl? Ale podle autokelly to je normální světlomet s H7 žárovkou..

Jakou žárovku do xenonového světlometu #2

Říká se tomu "angels eye" a je to normální světlo.

formul
hodnocení

Myslel jsem, že "angel eye" jsou LED kroužky pro denní svícení. Tohle je čočka.

Angel eyes je terminus technikus jako hrom *smich* Ale opravdu tak říkají svítícím kroužkům kolem světlometu.

To, co máte na autě, je zřejmě projekční světlomet - používá, či používalo jej mnoho značek aut, škodovky nevyjímaje. Xenon to částečně může připomínat právě tou čočkou, přes kterou to svítí.

formul
hodnocení

Děkuji všem za odpověď :) už v tom mám jasno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]