Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace a odhlášení auta

Od: kmosek® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

poteboval bych poradit ohledně likvidace a odhlášení auta.

U auta mě 18.6 končí technická

pojistku mám do 14.6

Musím auto stihnout odhlásit do doby než mě skončí pojistka případně technická nebo to na to nemá vliv?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Pokud neprovozujete, tak pojištěné být nemusí, ani nemusí mít technickou. Ale do 10 dnů od ukončení provozování musíte dát značky do depozita.

tj. pokud skončí pojistka tak nesmíte provozovat, jestli to 14.6. strčíte na zahradu/ do garáže, tak do 10 dnů musíte ekozlikvidovat nebo dát značky do depozita

Nejlevnější je na ekolikvidaci dojet po ose (i odtáhnout). Jízda bez technické hrozí sankce do 2000,-; bez značek vyšší sankce (hlavně půl roku bez papírů); bez pojištění vymáhání celé případné škody po vás, tj. bez technické/ pojistky/ značek legálně pouze na odtahovce.

hodnocení

0x

Jednoduše-14.6 odjedu s autem na vrakáč (místo schválené pro výkup a zpracování autovraků) tak jej nechat ,sundat značky nechat si vypsat protokol o ekolikvidacxi s tím na úřad auto trvale vyřadit z evidence a vzápětí pak tuto skutečnost hlásit na pijištovnu-zrušit PR!

doplněno 12.06.16 20:38:

Platí do data ale při běžné silniční kontrole v PČR toleruje do konce měsíce

hodnocení

děkuji za info, ještě se chci zeptat zda technická platí do konce měsíce nebo jen do datumu co je ve velkém TP. že bych případně měsíc dojezdil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]