Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kupuji auto, které je přestavěno na LPG. Platnost LPG sytému je do roku 2019, já však LPG v autě nepotřebuji a nechci. Chápu, že musím zajet do servisu, kde LPG montují a nechat ho demontovat, ale jak to probíhá?
Budou po mě požadovat nějaký náhradní díl? Nebo se to jenom odpojí a vyndá? Četl jsem o nějakých dírkách v sání, je myšleno sání, kde je vzd. filtr nebo manifold? Je potřeba jim tam dovézt nový?
Děkuji a omlouvám se za moji neznalost.
Před pár lety jsem koupil auto, kde bylo zapsáno LPG, ale v autě už namontováno nebylo. Auto bylo kvůli tomu při přepisu shledáno jako nezpůsobilé provozu. Musel jsem doložit vyjádření výrobce, že lze auto přestavět zpět na pouze benzínový pohon, pak absolvovat kontrolu na stk, že je vše demontováno, a uvedeno do původního stavu. Bylo to ještě za bývalého režimu, tak nevím jak je to dnes. Jednalo se o Škodu 120, a takový problém jsem s tím nečekal. Poptal bych se napřed na stk, jak je to dnes. Fyzická demontáž nejspíš problém nebude.
Děkuji, já vím, jak to probíhá papírově, ale potřebuji vědět, zda se to jenom odpojí a vyndá bez nějakých úprav na motoru. Jak píši nahoře, četl jsem, že zůstanou díry v sání (v jakém?), takže logicky mi z toho plyne, že budu muset sehnat jiné, které díry mít nebude, či je to jinak?
Jedná se o starou Hondu s motorem 2.0 103kW, DOHC. U nás bohužel nesehnatelná momentálně, většinou jsou s SOHC motorem, pokud se jich někdo vůbec zbavuje.
Když je to starý motor, nebude to mít vsřikování. Takže tam zbude otvor po vstupu plynu do sání. Ten díl bude asi muset být nový, ale pokud je to třeba plechové, půjde to zavařit, nastříkat. Jinak demontáž je nenáročná.
A taky v zadním nárazníku bývá otvor pro plnicí hrdlo. Na palubovce přepínač, po kterém zbydou dirky po šroubech. A rám nádrže po demontáži. Ten bývá také přišroubován.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.