Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě motorky JAWA 20

Od: simione13 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,uvažuji a koupě motorky a chtěl bych se vás zeptat na co bych si měl dát pozor, když chci veterán jako je JAWA 20. Budu rád za jakékoli rady a triky ohledně zjištění technického stavu a odhalení skrytých vad na mopedu.Mimo jiné bych také rád věděl jak je to s převodem stávajícího majitele na nového co se týče STK a dalších právních věcí.Je mi 15 let a chystám si udělat papíry na 125 takže bych byl rád abych se nejdříve naučil na něčem takovém jako je právě Fichtl a pak šel dál.

Můj poslední dotaz směřuje k ceně kterou by jste byli ochotní zaplatit za Jawu 20 v dobrém stavu která je pojízdná a dalo by se na ní udělat menších oprav které bych snad zvládnul a tak ušetřil i nějaký peníz.

ZA ODPOVĚDI PŘEDEM DĚKUJI...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

adam20
hodnocení

2x

Cena tak 6 000 - 10 000, nebál bych se i těch 10 000 jestli na to máš, za těch 6 000 to bude spíš na renovaci, za 20 let by se to možná dalo prodat za víc, ne jako nějaká čina, u ktéré půjde cena dolu, ale pochopitelně musí být udržovaný. Když je provedena řádná generální oprava (GO), tak se v tom člověk pořád hrabat nemůsí. Jawa 50/20 je dost v cenně, Jawa 50/23 nebo 21 by mohla být trochu levnější. Bacha na to, aby z toho mezi karterama netekl olej, to by se muselo pulit a to je trochu složitější, no spíš je na to potřeba dost cajku. Celkově je asi nejsložitější to rozpůlit, jestli to nezvládneš, tak taky bacha aby nevypadávaly rychlosti. Jinak jestli jseš trochu šikovnej, tak spojku, zapalování, karburátor, světla a ostatní věci kde není potřeba půlit motor, zvládneš. Na netu určitě najdeš návody, kdyby ne tak je na FB skupina, kde ti určitě poradí. Pokud ti nevadí, že tě v kopcích budou všichni předjíždět a máš chuť se v této stavebnici ( fichtl ) trochu pohrabat, tak fichtla doporučuju.

hodnocení

1x

Jen malá oprava ,Jawa 50 typ 20 není moped a můžeš na ní oficiálně až od 16 let.Má totiž konstrukční rychlost vyšší jak 45km! a je to dle hodnocení malý motocykl , ne moped-ten vypadá jinak a musí mít šlapadla jako bicykl!Jediná Jwa 50 na které se smí od 15 je typ ,tuším 550,tzv Pařez ,který jako jediný z rodiny Pionýrů ma konstrukční do 45km!

danys*
hodnocení

0x
Pocitej,ze se ve fichtlovi budeš muset porad hrabat. Jawa 20 a vereran!? Spis stara motorka. Cenu bych viděl kolem 7k,když ji koupis za dobre. Přepis se tu řeší 3x do týdne,tak pohledej.
Ale to si prave myslim ze je dobre, ze se v tom bude porad hrabat. Aspon se na tom nauci a pak nebude problem si motorku opravit i nekde po ceste.

hodnocení

0x
Co se týče ceny víc jak 5 tisíc bych kdyż bude pěkna nedal a honil bych spíš jawu 23 mustang
Na co dát pozor : no aby to startovalo,drželo na volnoběch ,táhlo i ve dvou lidech,aby to svítilo v předu i v zadu aby brzdily obě kola,nemlátili přední tlumiče,,aby vzadu na rozetě nebyly ojetý zuby skoro do mrtva,aby ta rozeta neměla vúli je totiž v kole nandaná přez takový gumový špalky ,který se časem a ježděnim opotřebují,aby šla dobře spojka a neklouzala
A aby to nebylo bouraný -ohlý přední tlumiče,urvaný dorazy na řízení,promáčklá nádrž,hází po roztočení kolo nahoru dolu nebo do stran

pobrdny*
hodnocení

0x

Jojo,fichtl, Jawa 23 Mustang - moje první motorka :) Koupil jsem ji před 30.lety za těžce našetřené 3000,-Kčs a před 3.lety zase za 3000,-prodal, kolegovi pro syna. Něco jsem se v ní nahrabal, ale většinou jsem nějak do cíle dojel :) A kolegy syn už ji prý taky prodal a přesednul do auta, už ho nebavilo se v ní furt hrabat. A já vloni přesednul na elektrokolo a na podzim zkusím prodat svou starou Ladu, moje první auto, asi taky za hubičku, ale ať ještě někomu poslouží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]