Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím nechat srovnat hlavu?

Od: hpolk odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Prosím o radu. Měnil jsem turbo na VW Golf 3 TDI 81kW. Při dotahování parohů mi praskl šteft, je zhruba 3mm utopen v hlavě. Jediná možnost je buď vyndat celý motor a sundat jen paroží a zkusit šteft odvrtat, nebo sundat hlavu, potřebuju vědět, jestli ji mám nechat opět srovnat? Hlava byla komplet dělaná před 30 tisíci kilometry, bohužel, štefty jsem neměnil. Nejradši bych jen hodil nové těsněnía šrouby a snad by to mohlo makat.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel1234
hodnocení

0x

Pokud nebude kriva,to zjistis po demontazi,tak nemusis.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tak tak, křivá být nemusí, ale také může. Šrouby hlavy by se měnit měly, či alespoň změřit jejich délka (vytažení) dle manuálu.

jenda2*

Tady se nepíše o šroubech hlavy ale o závrtných šroubech na výfukové koleno.

hodnocení

0x

je to nesmysl dávat zpátky bez srovnání.. u naftaku tím tuplem.. zkus pohledat na netu.. jsou firmy, které se specializuji na tyto prusery..

karel1234
hodnocení

0x

Pokud nebude kriva,tak co chces na ni rovnat*bzum*

aha.. a jak zjistíš doma změříš rovinnost do 0,1mm?

fik

Kalibrovaným ocelovým pravítkem úplně na pohodu,třeba proti světlu,každý sebemenší průsvit pod pravítkem uvidíš a změříš kalibrovanou měrkou. A pod 0,05 pochybuju že by to vadilo,ty šrouby jsou silný a srovnají to dotažením

karel1234
hodnocení

0x

Asi pravitkem,nee!

eluc.kr-olomoucky.cz/...

jenda2*

Asi broušeným kontrolním ocelovým pravítkem anoooooo. Tak se totiž měří rovinnost. To vám ale nic neříká.

jestli to bylo na mě tak jsem se ptal jak to doma změřím? opravdu doma nemám kalibrované pravítko a ani bych si ho za xxxxkč nekupoval.. ono ta hlava se už může poškodit čištěním, protože někdy to teda moc dobře dolu nejde.. proto je pro mě jistější ji nechat přebrousit.. je tam 30 barů a jestli to fukne, jen proto, že jsem se snažil něco ošulit, tak si nemyslím, že je to zrovna rentabilní.. ale at si dělá každý, jak uzná za vhnodné.. ja napsal jen svuj nazor.

fik
hodnocení

0x

Jestli máš jenom zalomený štěft tak odvrtat,vyvrtat vetší,dát závitovou vložku

asd1

jj, taky bych spíš odvrtal než sundaval hlavu...

jenda2*
hodnocení

0x

Podle vašeho dotazu to vypadá na to, že bylo utahování závrtného šroubu přehnané. Není důvod vše dorvat až na krev.

Když bude hlava venku, stejně se musí zkontrolovat prohnutí. Podle některých výrobců je povolené prohnutí kolem 0,02mm.

fik

To ne,šrouby se musí dotahovat s citem. Když je to matka dejme tomu na 13 klíč,není třeba to utahovat metrovou trubkou,stačí 1/4 ráčna a normálně s citem,nebo 1/2 ale to už opatrně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]