Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu. Měnil jsem turbo na VW Golf 3 TDI 81kW. Při dotahování parohů mi praskl šteft, je zhruba 3mm utopen v hlavě. Jediná možnost je buď vyndat celý motor a sundat jen paroží a zkusit šteft odvrtat, nebo sundat hlavu, potřebuju vědět, jestli ji mám nechat opět srovnat? Hlava byla komplet dělaná před 30 tisíci kilometry, bohužel, štefty jsem neměnil. Nejradši bych jen hodil nové těsněnía šrouby a snad by to mohlo makat.
Asi broušeným kontrolním ocelovým pravítkem anoooooo. Tak se totiž měří rovinnost. To vám ale nic neříká.
jestli to bylo na mě tak jsem se ptal jak to doma změřím? opravdu doma nemám kalibrované pravítko a ani bych si ho za xxxxkč nekupoval.. ono ta hlava se už může poškodit čištěním, protože někdy to teda moc dobře dolu nejde.. proto je pro mě jistější ji nechat přebrousit.. je tam 30 barů a jestli to fukne, jen proto, že jsem se snažil něco ošulit, tak si nemyslím, že je to zrovna rentabilní.. ale at si dělá každý, jak uzná za vhnodné.. ja napsal jen svuj nazor.
Podle vašeho dotazu to vypadá na to, že bylo utahování závrtného šroubu přehnané. Není důvod vše dorvat až na krev.
Když bude hlava venku, stejně se musí zkontrolovat prohnutí. Podle některých výrobců je povolené prohnutí kolem 0,02mm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.