Dobrý den, jelikož se blíží Mé 18 narozeniny tak bych si chtěl pořídit nějake auto na časté dojíždění. Vůbec se v tom nevyznám.. Moje představa je auto okolo 30 000 max. A nějaký menší hatchback nebo sedan něco jako třeba peugeot 206 nebo wolkswagen polo nebo Citroen xsara atp.. než auto na frajeřiny potřebuju spis něco spolehlivého co nebude chtít porad opravovat a opravdu vydrží. Chtěl jsem si koupit Felicii po kamarádovi 220k najeto a diesel palivo, to mi ovšem otec rozmluvit protože prý dieselove motory jsou poruchove a furt to chce opravovat tak se ještě chci zeptat jestli to je pravda. Předem diky
Cokoliv koupíš za cizí značku musíš počítat s investicema hned na začátek rozvody,olej filtry a si v tom skoro za 10 litrú Scháněj slušnou felicii 1,3 ty pěkný doženeš okolo 20-25 tisíc Opravíš si to sám u baráku a dílú je všude dost za supr ceny Motor při slušným zacházeni a základním servisu je téměř nesmrtelnej A na to aby ses za levno naučil jezdit to krásně stačí Koukni na felicia kluby,škoda kluby třeba tam nákou pěknou doženeš
Kdybych kupoval feldu, tak jedině už 1.9d. Otec nemá pravdu, dieselové feldy jsou nejlepší motory, co se tam montovali. Sice je těžký na přední nápravu, ale ten motor je bez turba, žádná elektronika a spotřeba na dálky pod 4,5l. Výkon skoro žádný, ale je to pracant, který když koupíš v dobrém stavu, tak výdrží hoooodně dlouho. Jediný co hrozí je koroze kastle. Měl jsem 1.3 BMM a taky spokojený, na dálnici to umělo uhánět 180km/h - jen na zkoušku (už hodně plavala, do 130km/h naprosto v pořádku). Dnes bych ale šel jen do 1.9d.
Tak felda je pojízdná rakev, ale motor 1.9d byl asi nejspolehlivější nafťák široko daleko. Jen je pro Felicii a její chatrnou přední nápravu strašně těžký, vynikal spíš v pick-upech (čti "pičapech"
felda pojízdná rakev ty řeči miluju donedávna sme jezdili v žigulech trabantech,12Okách a žijem
to jako mi chce někdo tvrdit že punto či clio či jiná takováhle stará mrcha je bezpečnější?
pokud nejsou peníze a ani nejsem zvlášt zdatnej v řízení a opravách aut tak mi ta felda furt připadá jako nej řešení
a co se týče mě osobně bych se nebál ani posledního typu favorita ale jen top stav
léta sem měl 94ku s první jednobodovou stříkačkou a pěju na něj jen chválu
asd1
to jako mi chce někdo tvrdit že punto či clio či jiná takováhle stará mrcha je bezpečnější
Bezpečnější jsou a o hodně, samozřejmě pokud to neni shnilý. Jezdilo se v ladasčem, ale taky byl naprosto jiný provoz. Dnes je 10x víc aut a jezdí se mnohem rychleji a agresivněji. Bouraček je spousta a mrtvol není až tolik jen díky novým autům. Pokud dáš čelně v 50 kmh, tak z bezpečnýho auta vylezeš jen napudrovanej, z Feldy tě vystříhávaj hasiči a jsi rád když vůbec přežiješ - to je statistika a stačí se podívat na bouračky Felda X novější auto - mrtvoly jsou většinou v tý Feldě...
Tohle je prostě fakt který je třeba brát. Jinak se mi s Feldou jezdilo opravdu dobře, vytknul bych jen visení silou na volantu v ostřejší zatáčce (u jiných aut jsem to nezažil, včetně těch bez posilovače) a mlžení v zimě.
Felcka v dieslu , kdy se o to majitel staral je super kauf. Ten motor je drzak a diesel na felcce je jednoduchy , bez velkych a drahych investic. O dost lepsi felinu , kdy udelas opravy za babku , nez cizinec za tezke prachy. Ja bych nepremyslel a bral. Vsechny motory 1,3 ,, 1,6 i 1,9 dobre motory.
Felda je v pohodě, některé bezpečnostní kecy výše neber vážně. Hlavní problém u tak starého auta je koroze a ta má i fatální dopad na bezpečnost. Jezdí jich teď dost opravených - vraky vytřídila od r. 2016 STK, ale jak to bylo uděláno a co to vydrží těžko říct. Ten diesel je opravdu držák a benzin 1,3 taky. Diesly ale budou mít nallítáno - máme stále jeden v práci a jezdí jen za naftu a olej, ale v 1,3 MPI se spíš nechá najít voňavka z garáže a té bych na pár let věřil. Korozi pátých dveří neřeš, ale ohlídej si lemy blatníků a auta s plastovými kryty lemů nebrat. A od auta schycenými prahy nebo podběhy ruce pryč.
Peugeot 106 1.1 - jezdi jich dost, levne dily a hlavne ten motor je drzak ( mam ho ve 205 a spokojenost, napr v pohode na krizovatce natru feldy), spotreba kolem 6l/100km (pohodova jizda na usporu 5,5l/7l mesto/ kombinovana 6-6,5l, sportovní jizda klidne i 9Litru ale to auto vazne jede a kdyz se toci tak si rekne o vice) Jednoduché opravy a bezpecnost... v tehle cenove kategorii se moc vybirat neda Jinak 206 mela take ten motor, najit v dobrem stavu a neni co resit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.