Tak ta 1,2 je léty prověřený a minořádně povedený motor. Mám ho v MCV a na běžnou jízdu mi stačí. Pokud máš rád sportovní jízdu, bral bych silnější. Na sandero nebo sedan je bude samozřejmě svižnější.
V případě Loganu a Sandera se prodává daleko víc atmosféra 1,2 než turbová 0,9Tce,tady není co řešit = berte 1,2 to je spolehlivost a jednoduchost zároveň
romanek763
vyvedu Vás všechny z míry co tu hanite dacii vite o tom kulový,motory co se povedly 0,9 tce výborný motor bez poruch a v evropě už tyto motory mi přes 350 000 bez vad dále 1,0 tce 1,0 sce 1,3 tce 1,2 16 v 1,4 16v 1,6 16, 1,6 8v 1,5 dci 1,6 sce .
Nepovedený motor je 1,2 tce narozdil od koncernu vw ,který dělá předražený sračky a neumi udělat motory .Neznam v poslední dobeě motor od vw škoday,ktery by nemel problem. Ty časy kdy škoda motory/vw byly bobré už dávno skončily.
Jakou Dacii? Radeji zadnou Nemate lepsi se poohlednout po jine znacce? Ty motory uz ani netreba komentovat... turbo vs klasika - berte tam kde toho muzou mene podelat.
isteron
nepodceňujte Dáciu, to už je viac Renault, ako tie staršie. Kúpili sme Daciu Sandero r.v. 2009 motor 1,4, benzín. A vyhrala pred Škodovkou, najmä pre cenu a veľkosť kufra, a kabíny. 4 miesta + pes. Ešte sme si priplatili rádio, klimatizáciu a zimné pneumatiky na ráfikoch. Okrem toho som lízing splácal sám z penzie. 144 € mesačne 4 roky.
dankju*
Nepodcenuji tu znacku, jejich napad se mi libi - delaji jednoduche auta jako se delaly kdysi ALE cpou tam motory s malym obsahem a velkym vykonem (jako hodne automobilek). 0,9 s turbem? Nezlobte se ale tohle je motor do sekacího trakturku nebo pro motorku ne? 1.2 atmosféra - hura nemá turbo ale bude to stacit na to kdyz to auto zatizim? Vy mate 1.4 to uz je lepsi. Ty malo obsahove motory byli dobre a jsou do malých auticek do mest a ne do normalnich aut jako treba Škoda octavia 1.0 (3 valec). Ty motory jsou predimenzovane a rozhodne nevydrzi tolik co kdysi. Osobne jezdim v Peugeot 205 1.1 - ten motor "staci" pro tohle auto ale take vazi cca 850 kg (udaje vahy se lisi v TP a informace od vyrobce) ale dnesni auta kvuli ruznym bezpecnostnim prvkum vazi daleko více... uz kdyz jede v aute 4 osoby tak jde citit ze to nema silu ale ve dvou jede jak ma. Proto jsem napsal ze Daciu se vyhnout za 1. Male obsahy na velke auta 2. Kvalita na pochybach 3. Ne prilis osvedcene motory Vyhody teto znacky: 1. Levne auta 2. Mene elektroniky nez maji ostatni 3. Nekrade se tolik
isteron
Daciu Sandero 1,4 používame väčšinou v meste a na cesty na krátke vzdialenosti. Spotreba okolo 8 l/natural. Občas raz - dva krát ročne na dovolenku, asi 500 km na sever Slovenska. A občas až na Šumavu.
Predtým som mal Daewoo Tico, motor 0,8, 3 - valec. Šikovné do mesta, na dochádzku do zamestnania, pri zaparkovaní a manévroch v meste. Svižná jednotka rýchlosť, väčšinou som na križovatkách predbehol väčšie autiská a ťažkopádne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.