Nejste přihlášen/a.
Prostě jim řekněte, že chcete jen přehodit kola, nic víc. I když bych osobně doporučil nechat je převážit, nebude to stát moc a i po jedné sezóně můžou být již nevyvážená. A nevyvážená kola = větší opotřebení dílů nápravy, tedy možné (zbytečné) výdaje v budoucnu.
Bohužel jste nenapsal, co vlastně ten řemen dělá, ale když jim popíšete závadu, určitě navrhnou řešení.
Pokud není servis vašeho kamaráda, nesmíte přijít a říct "já tomu nerozumím, ale něci mi tam... prosím, nezlobte se, že jsem si nevyzul pneu sám..." - To se někteří podívají a hned přirazí 30% k normální ceně...
Vyvažovat kola se má vždy při přezouvání - musí být čisté ráfky, aby to mělo smysl. Když to bude plné prachu v drážkách, závaží je k ničemu...
Klínový řemen nahlašte policii, ať vás už netrápí... - z toho opravdu není možné poznat, co máte na mysli. Možná píská? to stačí utáhnout kladku - "za děkuju".
plechový kola průměrně 200,- v našem kraji, hliníky podle olova - to je těžký... jsou akce za cca 400,-, běžně bez papíru udělá snad každý...
řemen - 2 minuty práce = 2,- věděl kam šáhnout 300,-
doplněno 10.06.16 09:15:Řešit příliš utažená kola před návštěvou servisu je hloupost - mají techniku a je zbytečné se bát, že to zrovna oni nepovolí...
Vyvážit to nech.
Řekni "potřebuju vyvážit a přehodit celý kola a vyřešit pískání řemenu".
Před vyvážením je dobrý vytahat kamínky ze vzorku a můžeš rovnou vyvážit i kola co se sundavaj - pak budou nachystaný na příště.
Řemen může pískat kvůli špatnému napnutí, nějaká kladka/ ložisko jde ztuha (např. alternátor), může být opotřebený řemen nebo i řemenice. Měli by sundat řemen, ověřit stav všeho a nasadit zpátky asi rovnou nový (pokud tam je delší dobu)...
Celkem se hodí mít normální křížový klíč na kola. Vypadá jako svarecky-obchod.cz/... a snad každé kolo se tím povolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.