Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co rict v servisu - vymena pneu

Od: hijok odpovědí: 10 změna:
Ahoj, zitra chci dat auto do servisu kvuli vymene kol. Bohuzel jsem je pres zimu moc utahl a sam je nepovolim. Co jim rict, aby pochopili, ze mam kola s rafky a ze neni potreba je vyvazovat? Rika se tomu rafky? Pak me taky trapi klinovy remen. Je par mesicu stary, neni popraskany, takze to mozna dela kladka, ale vubec nevim, jakou cast penez si za to reknou, jestli by to bylo jen nedotazeny atd.. Kolik tak stoki ta kladka? Diky za odpovedi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

1x

Nějak moc nechápu otázku,ale i pneumatiky na ráfkách se vyvažují,určitě to za to stojí. Kladka napíná řemen,asi myslíš drážkovaný,sama,pokud je špatná tak její cena může být tak kolem 1000 korun,záleží na autě

hodnocení

1x

Prostě jim řekněte, že chcete jen přehodit kola, nic víc. I když bych osobně doporučil nechat je převážit, nebude to stát moc a i po jedné sezóně můžou být již nevyvážená. A nevyvážená kola = větší opotřebení dílů nápravy, tedy možné (zbytečné) výdaje v budoucnu.

Bohužel jste nenapsal, co vlastně ten řemen dělá, ale když jim popíšete závadu, určitě navrhnou řešení.

fik

Kola jsou rozvážená po jedné sezóně úplně suveréně,někdy klidně i 20 gramů což náprava už hodně pozná. Takže za mě rozhodně při každém přezuvání kola vyvážit i když jsou na ráfkách

hodnocení

1x

Pokud není servis vašeho kamaráda, nesmíte přijít a říct "já tomu nerozumím, ale něci mi tam... prosím, nezlobte se, že jsem si nevyzul pneu sám..." - To se někteří podívají a hned přirazí 30% k normální ceně...

Vyvažovat kola se má vždy při přezouvání - musí být čisté ráfky, aby to mělo smysl. Když to bude plné prachu v drážkách, závaží je k ničemu...

Klínový řemen nahlašte policii, ať vás už netrápí... *smich* - z toho opravdu není možné poznat, co máte na mysli. Možná píská? to stačí utáhnout kladku - "za děkuju".

doplněno 09.06.16 21:40:

plechový kola průměrně 200,- v našem kraji, hliníky podle olova - to je těžký... jsou akce za cca 400,-, běžně bez papíru udělá snad každý...

řemen - 2 minuty práce = 2,- věděl kam šáhnout 300,-

doplněno 10.06.16 09:15:

Řešit příliš utažená kola před návštěvou servisu je hloupost - mají techniku a je zbytečné se bát, že to zrovna oni nepovolí...;)

mirex*
hodnocení

0x

Ale jo, dobrý. To půjde. I bez toho ráfku.

hijok
hodnocení

ano jedna se o drazkovany remen a dela, ze piska v zavislosti na otackach. kola mam cisty, myl jsem je a dezen taky co nejvic vycistil.
asd1

Vyvážit to nech.

Řekni "potřebuju vyvážit a přehodit celý kola a vyřešit pískání řemenu".

Před vyvážením je dobrý vytahat kamínky ze vzorku a můžeš rovnou vyvážit i kola co se sundavaj - pak budou nachystaný na příště.

Řemen může pískat kvůli špatnému napnutí, nějaká kladka/ ložisko jde ztuha (např. alternátor), může být opotřebený řemen nebo i řemenice. Měli by sundat řemen, ověřit stav všeho a nasadit zpátky asi rovnou nový (pokud tam je delší dobu)...

hodnocení

0x
Kolik se bere za vyvazovani?

V dubnu jsem byl na přezutí litých kol-vyzutí starých pneu,nazutí noivých pneu,vyvážení (lepená závažíčka) 4x bez likvidace starých pneu=350,-kč u no name pneuservis,přičemž na zimu 2 disky (plecháče)vyzutí,obutí vyvážení,likvidace starých=252,-kč u Urban pneu.

rv*
hodnocení

0x

Celkem se hodí mít normální křížový klíč na kola. Vypadá jako svarecky-obchod.cz/... a snad každé kolo se tím povolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]