Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skutr Kingway

Od: draves* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,chtel jsem se optat,jestli by mi nekdo nemohl poradit se skutrem.Mam cinsky skutr zn. KINGWAY ,je novy,ma nejeto 900km .Rano ho nastartuju,chvili drzi otacky,a v zapiti chcipne,a nedrzi volnobeh,pak se rozjedu a skutr nema pomalu zadnou silu,pomalu nevijedu,ani mirny kopec,ale po zahrati jede o neco lepe a drzi volnobeh.A ani jinak celkove skutr nema nejak velkou silu,jako kdyz se dusi.jede nejvice 40.Je tam ,uz novy karburator,dopravni pumpa,i svicka.Stale nic.Kamarad ma ten stejny,akorad jina kapotaz,jede az 80 a jde za plinem.Motor je uplne stejny.mohl by mi nekdo poradit Dik

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdyz ste si kupoval cinskej smejd, tak ste mel pocitat s tim, ze si k nemu automaticky kupujete i problemy.

Lidi jsou proste nepoucitelni.

Reklamujte tak dlouho, dokud vam nevrarti penize a pak si jdete koupit neco lepsiho.

perda*
hodnocení

0x

Jestliže je nový tak je také určitě v záruce - reklamujte co se do nich vejde.. ;)

draves*
hodnocení

uz jsem ho tam mel,ale vratil ho za taden,ze vymenil akorat karburato ,svisku,a ze je to dobre,ze tyhle skutry to delaji,ze rano neudri volnobeh,ale nema porad ten spravny tah

perda*

V tom případě žádejte nový kus anebo peníze zpět, pokud jste tedy o těchto "vlastnostech" nebyl poučen při koupi. Zde je několik odstavců z Obč. zákoníku které můžete uplatnit:

Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit.

Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.

Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.

V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.

Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

To se u čínských motorů běžně stává, že studený nedrží volnoběh, a že to nemá plný výkon: může tam být omezovač. Zkus se kouknout na scooter forum, tam dohledáš svůj typ a rady, jak co vylepšit scootland.cz/...

draves*
hodnocení

omezovacem se mysli ten sroubek na karburatoru,ktery brani plnemu pridani?

slonbonjohn*

Buď je to šroubek, nebo vložený difuzor mezi válec a výfukové potrubí

kasol*
hodnocení

0x

Bohužel s čínským špatným zbožím u nás by se daly psát celé romány. Zajímavé že v cizině tolik čínského šmejdu vidět není. O čínských skutrech jsem slyšel dost a proto jsem si před časem koupil japončíka "Hondu". Je sice 2x dražší, ale žádné problémy, skoro žádná udržba a hlavně nízká spotřeba se slušným výkonem.

U Vás doporučuji reklamovat a zase reklamovat. Stále dokud to obchodník nevyřeší k Vaší spokojenosti. Pokud nebude schopen skutr opravit tak náhradní a nebo raději vrátit peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]