Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdražení povinného ručení

Od: tondac* odpovědí: 13 změna:

O kolik vám pojišťovna zdražila povinné ručení s výmluvou na příspěvky hasičům a další nová nutné náklady?

U jednoho auta mi teď wustenrot zvedá pojistku skoro 40%. Je to sice jen pár stovek, ale docela mě nasr..., tak přemýšlím, že od nich půjdu pryč.

Kde najdu nějaký rychlý a rozumný srovnávač pojištění? Kdo dává rozumné ceny a váží si nebourajících přispěvatelů? Většina chce pro zaslání nabídky mobil (aby mě mohli otravovat ještě 5let) anebo mají jen pár vybraných pojišťoven.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

každý rok mi každá pojišťovna zvedne pojistku a já každý rok zařizuji nové pojištění. Pokud vyjde ta samá pojišťovna tak tam zavolám a řeknu jim, že je něco špatně, že platím tolik a přes srovnávač mi vychází míň. Tak jestli ho mám vypovědět a objednat přes srovnávač, kde ještě zaplatí provizi.

Za půl hodiny zavolají zpět a dají ještě lepší cenu než srovnávač. Opičárna, že se nejprve to původní vypoví a zařídí nové zůstává.

hodnocení

2x

Nevím jak kdo ale mně v podstatě za dobu co jej mám uzavřeno tak jsem si zvýšil o 500kč (připojištění skel) a poj navýšila asi o 100kč (platil jsem při uzavření 1800,-nyní 2400)

Mám Xantii 1,8i16V-81kW město do 30 000 obyv.věk míň než 60 a víc než 50,připojištění skel+ 500 ročně (asi 4 roky) 2x výměna čelní 1x škodní událost asi 15 000 ! Mám to u ČSOB poj. a spokojenost.S výměnou skla ani nemusím na pojištovnu jen nahlásím dané firmě auto... a oni zavolají,dohodnou termím a v tom přijedou, nafotí ,vymění...Jen úpodmínka-při nepřízni počasí je nutno garage nebo krytý přístřešek pro auto!

PS letos i vloni před výročím jsem zkoušel srovnávače a žádný nenaleznul levnější ,pro mne!

doplněno 09.06.16 18:31:

Libor špatně .Pojištovna je VŽDY povinná plnit 100% škody,jsou jen postižení co si neumí zajistit 100% plnění od pojištovny viníka!

hodnocení

0x

Srovnávačů jsou spousty - a když vám zavolají, proč jste nechtěl přes ně sjednat, řeknete si o 200,- nižší cenu a po telefonu ji máte :)

Každý rok si dělám porovnání pojištění a cca po 3 letech měním pojišťovnu. Můžete ukončit smlouvu i "nesouhlasem s navýšením pojistného".

doplněno 09.06.16 14:39:

já mám 2,0HDi 66kW, vesnice, věk akorát - částka 2150,- vč. připojištění skel s limitem 10tis BEZ SPOLUÚČASTI a dobrou asistenční službou - AXA.

Jednou měněno čelní sklo - komunikace na 1* jak s pojišťovnou, tak se smluvním servisem. 1* asistence zdarma (vada brzd) do nejbližšího servisu - opět na 1* jak servis, tak pojišťovna.

Řekl bych, že nějaká stovka rozdílu mne nezajímá, pokud ty služby jsou excelentní :)

doplněno 09.06.16 19:13:

Jako poškozený s plněním od Triglav jsem tuto pojišťovnu tak nějak vyřadil z mé obliby... Protože když (nejen tady) vidím, jak poškození bouchají na dveře viníkům a chtějí z nějakého důvodu "doplatit" - tak bych se sám bál, že v případě nehody a nespokojenosti poškozeného mi bude tento chudák vyzvánět 2x za hodinu a sem tam mne navštíví...

Někteří prostě nechápou, že POV hradí škodu prokázanou... A někteří zase myslí, že jejich favorit má hodnotu 50TIS *ee*

tondac*
hodnocení

No právě, že jich jsou spousty a většinou jsou to prodejci 2-3 nasmlouvaných pojišťoven. Hledám něco rychlého, nezávislého (něco jako kalkulátor energií na tzbinfo), abych jich nemusel obesílat 20.

hodnocení

0x

Tondo, ze zkušenosti poradím toto:

Ihned jim dejte písemnou výpověď. Pak oskenujte techničák, odešlete ho všem pojišťovnám po internetu, ať udělají nejlevnější nabídku pojištění. Pak na internetu najdete srovnávače, klidně asi 8 různých. Ozve se Vám makléř a vy sdělíte, že chcete tuto cenu a uvidíte, zdali Vám jí dají.

Já mám na Fabii 1.4, 16v, r.v 2005 necelých 1200Kč ročně. Vždy se ptám, má někdo levnější?

Zatím se nikdo neozval.

A co je rychle? toto Vám zabere jedno odpoledne.

doplněno 09.06.16 17:14:

Tondo, Uniqa

tondac*
hodnocení

Milane dík,

já to měl na 1,4 s nejvyšším bonusem za cca 1600 a teď to zvedli na 2200Kč.

A u koho jste Vy, že bych to zrychli a zkusil rovnou tam? :)

joudic*
Takto to nejde... musite zadat vase udaje a na zaklade toho se vam spocte cena.., nejlevnejsi pojistovna pro jednoho vubec nemusi byt nejlevnejsi pro druheho...
Bohužel, uniqua je možná levná pro pojištěného, ale chudáci poškození, kterým má plnit...

Libore, máte nějaká relevantní infa, abyste doložil svoje tvrzení? nebo znáte nějakou pojištovnu, která dává více nežli musí?

asd1

Spíš znám pojišťovny, které se snaží poškozeného odrbat co to jen jde a pokud se neumí bránit tak jim to prochází... Často až po návrhu žaloby postupují podle zákona.

Smlouvu ukončete (nesouhlas se zdražením) a jděte jinam, tam kde to bude nejvýhodnější...

joudic*
hodnocení

0x
Tady to resivam ja: top-pojisteni.cz, menim pokazde po cca 2 letech, kdyz mi prijde info o zdrazeni...
doplněno 09.06.16 15:41: Jakmile tam objednate, tak za tyden vam prijde smlouva + slozenka + 14denni zelena karta.. a po zaplaceni zbytek + celorocni zelena... Je to jak jakykoli jiny nakup v eshopu :)

nikdo*
hodnocení

0x

Já myslím, že specielně u Wüstenrotu to není poslední zdražení. Protože celou Pojišťovnu Wüstenrot koupila jedna z nejdražších pojišťoven a to Allianz. Měl jsem u nich vytipované povinné ručení asi za 2300kč. Ale protože nejsem majitel auta já, ale moje postižená dcera, která neřídí, nemá řidičák, a nikdy mít nebude, tak je to za 2900kč. Vyčůranost pojišťoven je bezbřehá.

takjan*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]