Nejste přihlášen/a.
Ahoj, táta si chce kupovat nové auto a moc neví jaké si mám vybrat. Nejlepší by bylo do ceny 400 tisíc, nové a v naftě... Nevadilo by ani zánovní max. třeba do 15 tisíc km, ale hlavně aby mělo nějakou záruku ještě. Každopádně nejvíce se mu líbí Peugeot 2008... (teď má 307). To auto vypadá pěkně, málo to žere, takže moc nevýhod nevidím... Co si myslíte Vy? Díky za odezvu...
naftové oply nebrat.. hnujdaj není žádná výhra.. jestli chce toho peugeota, tak bych se toho asi nebal...
Jak píše h0nz490, je opravdu extrémní rozdíl v nákladech na provoz starého jednoduchého levně opravitelného dieselu konceptu TD(i) s ideálně rotačkou Bosch a dvěma relátky či prvními spolehlivými ŘJ, kdy ještě cín obsahoval olovo, a mezi novým down-size Euro 6 dieslem, což je v podstatě pojízdná chemická továrna (vstřikování močoviny) a prošpikovaná nesmyslnou poruchovou elektronikou + 1/ ŘJ, 2/ DPF, 3/ vstřiky, 4/ dvouuhmotový setrvačník, 5/ čerpadlo,6/ turbo, a když se to sejde, sto litrů je pryč jak nic. Ač mám k plné spokojenosti starého diesla, TD Euro 2, nového diesla Euro 6 bych si z principu už nikdy nekoupil.
jj, moderní diesely mají tolik drahých kurvítek že z toho jde strach.. Leda nové a po 150 tkm pryč s tim ať černy petr vyjde na jiného...
Osobně bych vzal něco zánovního za 200 - 300k a 200 - 100k bych si nechal na případné opravy. Poměr výkon - cena bude výrazně lepší než nový za 400k (navíc k tomu bude + servis - údržba a ne všechny poruchy pokryje záruka, pod běžné opotřebení se schová všelicos...) Nové je nové, ale tvrdě se to zaplatí..
Tak tohle auto - Peugeot 2008 máme s přítelem,jsme spokojení - je to taky nové auto.Jenom se netěšíme,až bude potřeba nové náhr.díly - to pak cena je kosmická.Ptala jsem se a jde to do tisíců...tak snad to vydrží 5 let,pak prodáme a bude nové.Takováto zahr.auta jsou dobrá opravdu jen do 5 let,pak se to sype-měli jsme Peugeota 2007 a vím to...u těhle servisů je problém to,že se všechno musím dovézt z Francie,nemají náhradní díly tady.To,samozřejmě,prodraží cenu..Takže 5 let a jdi./jinak Peugeoty se málo kradou/
Nové se kupuje do podnikání - pokud je ale pro soukromé účely, pak bych do nového nešel. ... Nicméně pokud máte peněz dost, pak jde spíš o aktuálních možnostech a potřebách.
citroen-peugeot - 1,6HDi je dobrá volba, pak bych jen počkal na aktuální akce (je zbytečné platit dnes o 100 tis víc, když jsou akce snad každý kvartál a výprodeje se slevou třeba i 20% - tj. až 100tis!
Mimo zmíněnou 2008/308, berlingo-partner, krásný kus je třeba citroen DS4 nebo jak nemám rád tuto firmu, pak i renault mégane 1,5dCi
doplněno 07.06.16 17:41:Auto s najetými 100-150tis km znamená zralé na servis skoro všeho - jestli ne nové, pak předváděcí - za najetých 10tis km velmi výrazná spotřeba.
Ale jak už jsem jednou psal - co se za jeden den nevyžení, člověk nevydělá... tj. v akci vůz max. výbavy levnější než běžný ceníkový kus s výbavou standard. Francouzi vám nevadí - tak můžete vybírat třeba jen dle akcí
*spotřeba - jsem chtěl napsat sleva - no asi už bych měl jít z práce domů...
No hlavně si ho chce kupovat pro sokroumé účely. Jde mu o to, aby do auta nemusel dávat obrovské části peněz když se něco pokazí... Chápu, že i servisní prohlídky něco stojí. Dávali mu teď nabídku na tu 2008, za 360 tisíc, r2015, vyhř. sedačky, el. sklopná zrcátka, velkej displej, senzory park. a různý další věci, tak myslím, že ta nabídka je celkem solidní. Každopádně ještě se mu hodně líbí 3008 (ojetá), ale tam je zas problém ten, že kupovat auto která má rok výroby 2011, najeto 140 tisíc a cena 250 tisíc se moc nevyplatí... nevím.
Kup si Ligier nebo Aixam. Berou jen 2 litry nafty a nemusí se s nima na TK, mají i další výhody: pojištění na malý motocykl stačí...atd. Jsou to 500 ccm dvouválce, a mají klima, elektro okna atd.
Stojí okolo 14 500,-€ , takže tak akorát s těma 400Tkč vystačíš
motor. 1.6HDi - měl jsem několik různých aut s tímto motorem - nikdy žádný výrazný problém. (jen bězné opotřebení)
Pokud máte peníze, kupte nové. Já osobně už bych si ojeté auto nekoupil. Ano jistě cena je vyšší, ale máte v tom to, že máte uplně nové auto, znáte jeho historii - víte, že jej nikdo nenabořil, nestočil, neukradl .. A máte záruku, tedy určitou jistotu že se auto v následujících 2-5 letech nerozsype.
Jinak bych doporučil buďto zajít přímo k dealerovi a v autě se projet nebo nyní má Peugeot po celé ČR "emotion day" (na stránkách má kdy a kde) a tam můžete přijít je tam většina modelů a můžete se projet, pak když vám bude vyhovovat tak jen navolit co v něm chcete a čekat.
Možná by nebylo od věci zjistit si kdy kdy bude nějaká akce, čas od času jsou třeba 24hodin Peugeot, poměrně velké slevy, prodloužená záruka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.