Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia II Tour - názor?

Od: luke18* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

rádcové, můj otec chce od svého kamaráda koupit Octavii II Tour, 1.6i, 75 kw, najeto: 140 000, rv. 2011, za 190 000 Kč. Auto jsem viděl. Vypadá zachovale, pěkný lak, "dobře" jede, nic nebouchá, nemlátí. Výbava chudá. Přední el. okna, manuální klimatizace. Nemá lakované zrcátka, ani kliky. Nicméně se mně to auto zdá předražené a otci se snažím tuto koupi rozmluvit. Sice to je auto z roku 2011, ale pořád to je tuctová Octavia II s minimální výbavou. Reálnou cenu bych viděl kolem 160 - 170 tisíc Kč. Jaký máte názor vy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

3x

Na lakované kliky a zrcátka auto nejezdí, to bych neřešil.

Co se týče klimatizace, Octavia II nikdy neměla v nabídce manuální klimatizaci. Pokud tam klimatizace je, tak je to Climatic, což je poloautomatická klimatizace, která sama reguluje teplotu v interiéru a výkon kompresoru, ručně si nastavíte intenzitu větráku a směr proudění.

Co se týče výbavy Octavie Tour, tak bych se zajímal spíše o to, zda má ten daný kus tónovaná skla, v základu totiž tónování nebylo. Některé prvky výbavy jdou dodělat dodatečně za poměrně rozumnou cenu, například tempomat, palubní počítač, loketní opěrka, kožený volant atd.

Co se týče ceny, tak kamarád si bohužel vybral nejhorší období. Před létem právě ty "nejtuctovější" Škodovky v bazarech zdražují, doporučuju je kupovat od podzimu do jara.

doplněno 05.06.16 17:05:

Jinak určitou nevýhodou je motor. Ten 1.6 MPI 75 kW patřil vždy ke koncernovému podprůměru, poměr dynamika/spotřeba nic moc a není tak robustní jako litinové motory. Některé kusy dost žerou olej, pomůže jen překroužkování. Při troše štěstí ale umí být bezproblémový.

hk
hodnocení

0x

Ano, je to drahé a motor by mě už vůbec neoslovil. Manuální klimoška mi nevadí.

mot
hodnocení

0x
Ano je to drahe

vernon
hodnocení

0x
Je to drahé. Ale asi nejlepší benzíňák co se do nich dával...
1,6tka , ktera po case zacne zrat olej? Vi to vw group a proto v navode berou jako normalku , kdyz zere 1l oleje na 1000km ...

jasonspezza
hodnocení

0x
Být to nafťák tak cenu ani tak nechápu. Když nejsou ani zrcátka v barvě tak bych to nebral.

mzxy*
hodnocení

0x

předražené

hodnocení

0x

Tabulková cena toho vozu je 142000,-Kč !

Obecná cena dle trhu se pohybují "nabídky" od 125000,-Kč - pak záleží na stavu a ochotě zaplatit. Daný kus bych nechtěl.

luke18*
hodnocení

Rádci, děkuji vám za odpověďi. Nějak to sformuluji otci.

hodnocení

0x
Vice nez 150tisic bych za ni nedal. Ktomu oktavky se kradou jak na bezicim pase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]