Nejste přihlášen/a.
Zdar lidi
Chci se zeptat zda někdo nemá zkušenost s Peugeotu nebo Citroenu s chybou ,,Antipolution Fault". Byl jsem na diagnostice u kámoše a je to prý lambda. Vím že mi mnoha z vás řekne že si mám tedy vyměnit lambdu ale jedna lambda je nová a druhá za katalyzátorem vypadá docela dobrá. Měnil jsem svíčky a chyba se objevila znova. Měl jsem totiž podezření na to že to prostě blbě spaluje třeba. Nedá se lambda nějak proměřit jestli to je fakt ona? Nemůže to třeba dělat že by byl katalyzátor v hájí a ta sonda by kvůli tomu drškovala? Jsem laik takže tyhle elektronický věci jdou mimo mě. Sondu si vyměnim klidně ale bojim se toho jestli to neni něco jinýho abych nedával zbytečně 2500 Kč za novou když by to byl pak třeba katalyzátor :D
Tyhle moderní auta s dvěma lambda sondami většinou dokáží sama rozlišit, zda je problém v lambdě nebo katalyzátoru. Pokud kamarád udělal kompletní diagnostiku včetně testů akčních členů a kontroly měření hodnot a vše z toho ukazuje na lanbdu, tak to bude buď lambda nebo kabeláž k ní. Jelikož se dnes už nedá koupit olovnatý benzín, tak je poměrně obtížné odrovnat katalyzátor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.