Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Servis odpovědnost za škodu

Od: pavel368* odpovědí: 3 změna:

Zdravím stihla mě nepříjemná věc

Má škoda octavia 2 2.0tdi PD kod BKD dal jsem jej do servisu aby mi spravili elektriku protože mi startovala jen kdy se jí zachtělo , trvalo jim to měsíc a předchozímu servisu který už si stím nevěděl rovněž měsíc. každopádně tomu poslednímu servisu se to co se týče elektriky opravit podařilo což by bylo ok avšak následovala věc asi 5 krát horší jak jeli auto projet tak se jim motor potkal prostě spadla rozvodová kladka samozřejmě servis dává od toho ruce pryč protože je to údajně vina předchozího servisu který je tam montoval ten zase tvrdí že je vina na dodanym materiálu (té kladky a škroubu nebo šteftu na které držel protože vypadnul nebo se ohnul). oprava vyjde asi tak na 15000,- nakonec to vypadá že to budu muset zalepit ze svyho. jinak rozvody byly dělany před 3000km.Jen ještě k tomu dodám že rovodovou sadu jsem dodal já kterou se koupil přes inzerát nepoužitou a značkovou a pomale nejdražší SKF jenže bohužel od toho nemám papír a v servisu mi právě říkaly že kdybych jej měl tak to uhradil výrobce rozvodů takže smůla.No jo jenže to by mohl říct každej že je to vina materiálu.

každopádně se teď rozmýšlím jestli to neprodat jako nepojízdné nebo to spravit. kdybych to prodal jako nepojízdné (což bych raději protože už mi stím došla trpělivost) tak stejnak budu muset servisu který mi to potkal zaplatit za opravu elektriky kolem 5000,- a v podstatě od něj převezmu auto v několikrát horším stavu než jsem jim ho dal to je věc co nějak nemůžu ustát. kdybych si třeba půjčil auto z půjčovny nebo od kamaráda a potkal se mi motor určitě by se nenechali odbýt tím že bych jim řekl že je to vina jejich mechanika který jim dělal rozvody a chtěli by ode mně alespon nějakou náhradu.

a co teď má smysl se s nima nějak dál hádat 15-20000 není už nic nezanedbatelnyho

a stalo se vám někdy něco podobného? případně jak jste to řešili.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Já to řeknu jednoduše jelikož sis dodal náhradní díly sám tak bych řek že si v háji a neuhádáš to
Musel bys sehnat soudního znalce a nechat vyhotovit znaleckej posudek a pak pokud by posudek řek že chyba je na straně servisu tak by ses musel se servisem soudit a to bude stát nervy čas a peníze
Ušetřil si nákou tisícovku na dilu a ted si v háji
Pokud by to vše dělal servis včetně dílú nebylo by co řešit a vše by šlo za servisem co ty rozvody měnil

hk
hodnocení

0x

Vinu nesete vy sám. Dodal jste náhradní díl. Mimochodem, jak víte, že to nebylo falsum. Nestalo se mi nic podobného a zásadně takové věci nechávám dělat ve značkovém ověřeném servisu, do kterého chodím 25 let, tudíž hodně lidí tam znám. Také ne vždy vše bylo na 100%, ale ani jednou se nestalo, že bychom problém nevyřešili k mé spokojenosti. Vlastní materiál (takto exponovaný jako jsou rozvody) bych nikdy nepoužil - ani bych nemohl, protože ten servis by odmítl takovou opravu z doneseného materiálu provést.

trtr

Zdravím, sešlo se více faktorů a výsledek je fatální.

První chyba byla, nakupovat autodíly, hlavně rozvody a brzdy atd přes inzerát. Přes inzerát sice ušetříte, ale pak budete plakat (to že nemáte od prodejce ani účtenku něco značí). Další věc je, že značka SKF je(byla) přes ložiska a kladky celkem dobrá, ale je taky hodně padělaná. Osobně bych bral set INA, řemeny Contitech apod.

Když servisu dodáte vlastní díl, nemáte na daný díl "servisáckou" záruku, takže ani práci nelze reklamovat. Takže, když něco zmastí, mohou říci, že to vina dílu a Vy to musíte řešit s výrobcem či prodejcem autodílu. Ten Vás může ale opět poslat, slušně řečeno do prčic, že chyba není v dílu, ale v montáži v servisu (třeba nedodržení utahovacího momentu).

Opravu tedy musíte vyřešit sám, příště kupovat kvalitní díly ideálně přes servis či se domluvit, jestli dají záruku na práci, když aplikují "neznámý" díl. Samozřejmě i servis musí být kvalitní a ne nějaký garážník s kladivem a sadou klíčů z tržnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]