Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu.Už si nevím rady. Koupil jsem Octavii Tour 2004. Cirka po 700 km mě to kleklo. Udělal nové rozvody a vše potřebné. Po 2 měsících to kleklo opět natvrdo. Zavezl jsem to opět do servisu a servisák mě včera volal že s motorem nejde ani otočit. Někde se to seklo. Nevím co dál. Dát tam novej motor? Auto mám půl roku a byl jsem s ním spokojen. A popř. jak a kde sehnat motor? Děkuji za odpovědi.
je to zanedbaným servisem a ojebáváním., jak překupníků tak "servismanů", tak ukázkovým vztahem majitele ke svému autu
když blbec nevymění po "kleknutí" vodní čerpadlo , řemen, všechny kladky atd, po druhém kluknutí to bude za 15 tis na vrakáči...Takže je to na reklamaci, já bych nedělal nic ale chtěl aby to ten borec opravil a mezitím mi dal náhradní auto
přitom toto auto je naprosto spolehlivé a chce to jen dodržet servisní intervaly
Pán je jasnovidec
Když nevíme co znamená "kleklo" tak těžko radit co to je a co s tim...
Souhlas že to je na reklamaci první opravy. Ale klidně první mohlo být těsnění pod hlavou, druhé ruplá ojnice a souviset to s nekvalitní opravou vůbec nemusí...
ASD1 - dovozce aut nebo překupník?
nejsem jasnovidec ale přesně vím jak se při dovozech ojebává, sám jsem několikráít čelil podobným, pokusům...auto ze SRn najeto 280 tis, stočeno na 133, vyměněn pouze rozvodový řemen ( údajně po 120 tis km komplet rozvody) aby při emisích nespadl, když to důvěřivý kluk koupil vytekla mu vodní pumpa, tak jí nechal vyměnit, když mu motor po měsící "kleknul" )blbá kladka) a spadl řemen šlo ro ještě rozpohybovat, servisman udělal rozvody ale vodní pumpu nechal ( byla zánovní) a nedávno jí montoval...po opravě se pumpa šprajcla a auto kledko tak že je motor ko
Také tady čtu každý den jak se lidé ujištují zda se něco stane když do auta dají jiný než poředeposaný oůlej ( snaha ušetřit - olej mám k jinému auto, ukradl jsem to v práci atd...)
Opravují auta na dálku v poradně, protože připojení na diagnostiku stojí tisícikorunu
O1 je jednoduché spolehlivé auto a nevím proč by mělo klekat samo od sebe
Máš pravdu, koupil jsem to od překupníka.Dovoz Německo.Auto psané 133 tisíc najetých km.V servisce psané při 60 tisících že se dělali rozvody a to mě říkal i majitel bazaru.Asi po pár stovkách kilometrů se roztrhl rozvodák.Asi dle mého názoru něměli vše jak měli.Dáno do servisu a tam mě to udělali za 10500 ze vším.Po dvou až třech měsících,jak už jsem zde psal,tak jsem jel,najednou zarachotilo v motoru,stihl jsem podřadit na dvojku a auto kleklo.Netočil ani startér.Tak jsme to odtáhli zase do servisu a bylo mě řečeno že rozvody jsou v pořádku a že nejde točit motorem a to něměl nic sundaného!Nechápu.A bylo mě řečeno že bude lepší dát nový motor.Spíš se domnívám že tam něco zdrbali a nechtějí uznat svou chybu jak už to bývá.Včera měl volat co a jak a zatím se neozval.Nejsem mechanik abych poznal co tomu může být a jaká je příčina.Proto píši zde.Děkuji moc za info a odpovědi.
mzxy - ani jedno I když vlastně dovozce jo, auta vozim z D pro sebe
A když hrozí že začnou žrát prachy tak je pošlu z domu, takže i překupník :D Akorát při prodeji nemaskuju vady a kupující dostane kompletní (skutečné) info o autě. Hůř se to prodává, ale naleštit šrot a opravit za levno "aby to aspoň měsíc jelo" není můj styl...
Jak se při dovozech oj...á vim, proto si auta hledám sám přímo od rodilého němce a i mezi nima se najde vykuk... Stejně tak se oj...á v bazarech i v servisech a je velký problém najít mechanika ktarý nešidí a umí dělat...
Ale i tak - pokud nevíme jestli to bylo chybou servisu nebo vadou která v motoru byla tak těžko soudit. Když vyměníš rozvod tak jak se má a ta nová značková kladka odejde kvůli výrobní vadě, taky bude automaticky viník servis? Presumpce viny mi na to úplně nesedí, že je něco časté neznamená že to je vždy.
Měsíc starou kladku/ vodní pumpu bych taky neměnil. Je otázka jestli tam nebyla ta původní - kde by se tam vzala zánovní vodní pumpa, když se při rozvodech neměnily ani kladky?
_Olej i filtr jsem měl hned po rozvodech.Dnes jsem mluvil ze servisákem a odpověd co se stalo byla taková.Sundal jsem klínák a vrch motoru, točí ale spodek je seklý.Hned mě tvrdil a přesvědčoval o novém motoru.Nezdá se mě to ale nevím co dělat a jak se zachovat.Dle mého moc dobře ví že něco posr.l on.Poradte prosím,děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.