Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta - mohu již teď založit povinné?

Od: gagugo odpovědí: 7 změna:

dobrý den

chcystám se koupi auto od jednoho pána. Bydlíme od sebe cca 50km. postup je taky že nejdříve majitel auta musi zajet na evidenčni kontrolu, dostanu papír, pak si ja založim povinné ručení, až budu mít papir tak společně zajdeme na uřad jeho bydliště kde odhlasi auto a ja ho hned přihlasim na sebe?

Jde tohle stihnout za jeden den (beru že nebudou fronty)? mate mě ale to povinné... bez povinneho to na sebe nepřihlasim...ale lze vybavit povinné na počkani? nebo si ho mohu vybavit teď (pokud budu znat udaje o autu) a třeba za tyden se s ním domluvit na přepis, to už budu mit papir od povinneho v ruce. Muže tak byt? je postup správny?

děkuji vám za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x

prodávající má snad povinné ručení svoje, tak můžete přihlásit na jeho.

minulý týden jsem kupoval auto, ráno jsme se v půl 8 sešli, vozidlo jsem projel, sepsala se kupní smlouvua, já zaplatil, jeli jsme na poštu, tam nechal prodávající ověřit plnou moc k přepisu na mojí osobu, já jel do nedaleké vesnice na EK, poté na odbor dopravy, kde jsem vozidlo přehlásil na sebe - se zelenou kartou prodávajícího. jel jsem domu, zde uzavřel své pojištění, zelenou kartu a kopii TP jsem poslal prodávajícímu.

V 11: 30 hod vozidlo přehlášeno na mně.

doplněno 31.05.16 14:55:

Ano plná moc MUSÍ být úředně ověřená, na poště otázka 5ti minut a 30kč.

Povinné ručení si prodávající ručí následující den, já si zřídil svoje odpoledne po příjezdu domu přes internet.

doplněno 31.05.16 15:02:

asd1:

bod 2: EK na nového vlastníka - EK se nedělá na vlastníka, ale na vozidlo!

gagugo
hodnocení

tak pokud to takto jde...

plna moc musi byt ověřena? někde sem četl že pry nemusi?

ale s prodavajicim jste se dohodli že nebude ručit svoje povinne hned ale třeba za 2-3 dny?

díky

asd1

Plná moc musí být ověřená

Nebude hned rušit povinné - ve vlastním zájmu nevěřte a pojistěte sám. On slíbí, ale hned po prodeji pojištění ukončí, vy způsobíte nehodu a jste v dluzích ani nevíte jak - celá škoda by šla za váma... JInak by to takhle samozřejmě šlo...

asd1
hodnocení

0x

Povinné jde sjednat kdykoliv na počkání, stačí znát základní údaje o vozidle. Platit týden předem je zbytečné. Dá se to nachystat předem a pak jen aktivovat nebo sjednat od určitého data..

1. nejdřív si auto pořádně prohlédnout a zkontrolovat jestli tu plechovku opravdu chcete (naleštěný šrot, právní vady atd.). Pokud se nevyznáte tak si vemte mechanika který zná daný typ auta.

2. evidenční kontrola na nového vlastníka (nebo lépe celá technická vč. emisí, např. když projde tak platí kupující/ neprojde platí prodávající).

3. povinné ručení

S tím spolu zajít na odbor dopravy v místě prodávajícího a přepsat. Hodí se předem si zjistit čekací doby v místě...

gagugo
hodnocení

auto znám, člověka znám...

ale jelikož je to cca 50km a mužou byt fronty kdo vi jaké...jde to udělat, že ja dam svou plnou moc jemu, a on to všechno vyřidi za mě...evidenční kontrola, odpis sebe, přihlašení mě, na svoji pojistku... ja si pak za par dnu třeba přijedu pro již přepsane auto a už i splatnou pojistkou moji... takhle by to taky šlo?

jak řikam zname se, tady neni ani nebude z ani jedne strany žaden podraz, nic takove...jde jen o formality. díky za info

danys*

Ano i tak to jde udělat.

gagugo
hodnocení

děkuji, snad jsem na nic nezapomněl se zeptat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]