Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta a evidenční kontrola

Od: dalude odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,
prodávám auto. Na autě bude v den prodeje a přepisu den nebo 2 dny stará STK a emise.
Můj dotaz zní: Musí nový majitel i tak na evidenční kontrolu, nebo ne?
Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

momo*
hodnocení

1x

Dobrý den. Ve středu jsem přepisoval vozidlo. STK platí jako evidenční kontrola - 14 dní. Přepis se uskutečňuje na úřadě podle trvalého bydliště prodávajícího! M.

hodnocení

0x

Ano, musí být evidenčka, páč úřad vyžaduje evidenčku (technickou) na jméno kupce.

doplněno 31.05.16 11:15:

dalude, děkuji za poděkování. Stává se mi často, že svojí pravdou nepotěším, páč lhát se mi nechce.

cicko*

Milane, máte zastaralé informace. EK se vystavuje na kontrolované vozidlo, nikoliv na osobu!

dalude
hodnocení

Děkuji Vám, byť mě tedy odpověď nepotěšila :)

asd1

Eidenčka je součástí technické, pokud bude TK na jméno kupce tak je to ok...

jirkamatapat*

Milane,doplním o svůj posrřeh. Vzhledem k faktu,že budu v pondělí přehlašovat vozidlo,jsem položil telefonický dotaz přímo na odboru dopravy v Kralupech.Bylo mi sděleno,že evidenční kontrola je možná na kterémkoliv místě v ČR a úřady již nevyžadují evidenční kontrolu na jmého nového vlastníka.Zdravím,Jirka.

cicko*
hodnocení

0x

Je-li v protokolu o TK věta, že : "vozidlo z hlediska evidenční kontroly vyhovuje", pak je tento doklad postačující k přepisu na úřadě a na žádnou další kontrolu nemusíte.

Cicko co já vím tak musí být v protokolu něco jako ... byla provedena na základě žadosti XY což je jméno kupujícího!Ověřeno navíc předminulý týden!

Jinak pokud by auto nevyhovovalo z evidenčních důvodů-neprojde technickou!

cicko*

V tom případě si musíte zaktualizovat zdroj informací.

dalude
hodnocení

Tak jsem si dnes byl auto po technické, zítra prodávám. Říkali mi, že do 14 dnů na evidenční kontrolu nemusím, a to ani kupec, že stačí předložit protokol o STK. Tak jak to tedy je?

mzxy*

technická prohlídka v plném rozsahu obsahuje i evidenční kontrolu,,,,je to prvních 7 úkonů technika STK, podle pžílohy číslo 7 vyhlášky č. 302/2014 Sb...další , tedy 8., 9. a další úkony jsou už kontrolou technického stavu vozidla.

Píšu to sem už po padesáté, podle § 12 (nebo 20-) vyhlášky číslo 302/2014 Sb o technických prohlídkách se do protokou z technické ptohlídky mimo jiné uvádí údaje o provozovateli a výsledky evidenční kontroly...Provozovatelem je podle zákona ten, kdo je jako provozovatel uveden v TP. To jste Vy.

Pak tam logicky jako provozovatel nemůže být člověk, který bude auto kupovat, protože jako provozovatel není evidován.

Vše ostatní je nesmysl a autorem podobnýcvh píčovin je prý ministerský úředník který obesílá emaily a dopisy STK a nařizuje jim psát do protokolů do poznámky podobné andbytečné zbytečnosti, a působizt tím akorát zmatek a chaos... Žijeme totiž v Bazmekistanu kde náše životy ovlivňují úřednícíci kteří si nevidí na špičku nosu...

Doufám že v tom máte všichni konečně jasno, autorem CHAOSU je rozkládající se Ministerstvo dopravy, vyhláška číslo 302/2004 Sb. pořád PLATÍ.

Takže technická prohlídka v plném rozsahu, které obsahuje v sobě i evidenční kontrolu, právě proto že je v plném rozsahu, je současně protokolem o evidenční kontrole a pokud není starší 14 dnů tak je použitelná.

Mimochodem podívejte na ten protokol, je tam věta "vozidlo z hlediska evidenční kontroly vyhovuje"?

Závěrem opakuji, že evidenčí kontrola u vozidla s platnou technickou prohídkou je podle mého názoru zbytečnou buzerací občanů, zítzra v 09.00 hod má parlament začit projednávat v 1. čtení novelu špatného zákona 56/2001 Sb,. pokud chcete něco změnit, napište hned svému poslanci email a uvedte tam co vás na zákoně štve...

dalude
hodnocení

Děkuji.

Četl jsem, že od 1.7. 2016 lze auto přihlásit kdekoliv, ne v kraji, kde je přihlášené. Bude i toto platit, nebo z toho zatím sešlo?

danys*
Sešlo z toho stále musíte prehlasit v místě,kde je vozidlo registrované!
Jinak EK a STK je již pouze na vozidlo, nikoli na jméno!

cicko*

Jen menší upřesnění. Přepis lze provést v místě, kde má provozovatel hlášen trvalý pobyt nebo sídlo, což nemusí být vždy totožné s místem poslední registrace vozidla.

mzxy*

nikdy to nepatilo

dalude
hodnocení

Děkuji, přepis již mám z sebou a opravdu se už od května EK nedělá na jméno nového majitele, stačil tedy protokol od STK.

mzxy*

vyhláška platí od roku 2001, v roce 2014 prošla novelizací a EK u auta které je v registru CR se nikdy nedělala na nového majitele...jsou to jen zbytečné zmatky způsobené amatéry z MDCR...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]