Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký klíč na olejový filtr?

Od: donny* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

chtěl bych si koupit klíč na olejový filtr. Jeden obyčejný se mi kdysi rozpadnul, již když jsem ho použil poprvé.

Neporadil by mi někdo kdo má s nějakým dobré zkušenosti? Co třeba samosatvitelný klíč nějaký takový? mojedilna.cz/...

Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mám velký siko kleště a toto :

univer.cz/...

hodnocení

2x

Tak ten váš vidím poprvé *hi* já dělám pouze s tím klešťovým a zatím jsem vše povolil a všude se s ním dostal a držím ho pouze jednou rukou,na ten váš budou potřeba ruce asi obě (jednou držet,druhou povolovat)*nevi*

doplněno 30.05.16 22:39:

Třeba tenhle mojedilna.cz/...

doplněno 04.06.16 23:34:

Co si o tom myslím? No že jste si měl připlatit za kvalitu né jak tu někdo psal že je to hloupost:)Levně kupované 2x kupované

donny*
hodnocení

Zdravím, jaký klešťový máte namysli?

Děkuji

hodnocení

0x

Tento pre domáce použite úplne postačí. stroje-naradie.sk/...

mzxy*
hodnocení

0x

aliexpress.com/...

za necelé 2 dolary jsem v akci na čínském eshopu koupil na moto-filtry něco podobného, jde poředevším o to, kolik prostoru k použití jakého nářadí je u konkrétního vozidla, tento klíč je vhodný jen na jeden rozměr filtrů...

Nejlepší zkušenostzi mám s tímto 2-cestným klíčem

auto-doplnky.com/...

asd1
hodnocení

0x

Stačí metr pevnější šňůry a tyčka. Filtr se omotá "na prusík" a tyčka je páka na povolení...

svyjabob*
hodnocení

0x

Kdysi jsem také používal Siky, ale jednou jsem moc zmáčkl stisk, a filtr rupl, také jsem zkousil úspěšně jak píše výše silnější provaz ideálně plochý a širší a třeba šroubovák, provaz obmotat kolem fltru a utáhnout pomocí šroubu který pak funguje jako páka a jde to krásně, ale cca 5 let zpět jsem si koupil tento řetízkový "klíč" a již jsem s ním vyměnil minimálně 25 filtrů absolutně bez problémů, a výhoda je toho, že se vleze skoro všude, kde se třeba sikama nedostaneš, a je na všechny velikosti filtrů.

Jaký klíč na olejový filtr?
tycoon*

Něco podobného jsem taky koupil. A zkušenost přesně jak říkáš, i ve stísněných podmínkách se s tím povolí každý filtr.

hodnocení

0x
Na toto a vse podobne taky pouzivam retizkac.

hodnocení

0x

Já mám něco podobného jako na obrázku a velká spokojenost,ovšem za podstatně jinší cenu nevím přesně ale kolem stokoruny.

Asd na polském fiatu a na BX14RE kde bylo dostatek místa okolo tak ano ,šlo to i starým klínovým řelenem aple pak přišla další auta a na nic již na toto není dostatek místa!

Jaký klíč na olejový filtr? #2
svyjabob*

No já ten můj kupoval v kelly, a tehdy stál 69,90,- teď ho tam mají za 99,- ale i tak super cena, protože stále drží.

jandak
hodnocení

0x

Dobrý den,

doporučuji klasický klíč, viz. nd-skoda-volkswagen.cz/... Je lepší si trochu připlatit a mít kvalitu :)

tondac*
hodnocení

0x

Tak trochu smršť reklam na eshopy ne? ;)

Na utažení nepotřebujete nic, dotahuje se rukou. Na povolení stačí jakýkoliv klíč, ten řetízkový občas filtr propíchne, ale stejně se filtr vyhazuje a normální člověk to dělá nad nějakým lavorem. Ještě jsem viděl takový stahovací pásek, ale v ruce jsem ho neměl. A když se klíč někam zatoulá, tak stačí drát a tyčka, kterou se drát utáhne a zapáčí. V případě nouze se filtr prorazí šroubovákem a zapáčí.

Ale připlácet u takovéhle věci za kvalitu? Co je to za hloupost?

asd1

Připlatit za kvalitu má smysl pro někoho kdo to dělá denně. Pro ostatní stačí aby to bylo použitelné ;)

svyjabob*
Trošku přehnaná reakce od vás ne? *smich* To chce přestat po ránu pít ten estrogen. Jeslti vám příjde "smršť reklam na eshopy" když tu je jeden odkaz na e-shop (mě se po rozkliknutí dokonce nic nezobrazí), a druhý odemne pouze upřesnění kde byl zakoupen, tak to máte opravdu asi své dny *smich**zed*.A jinak, až budete mít za sebou více výměn filtrů u různých značek aut, tak budete mluvit jinak ( "Na povolení stačí jakýkoliv klíč"), jelikož jsou auta, jako BMW nebo Audi, Mercedes, kde vám "jakýkoliv" klíč prostě nestačí, a že by řetízkáč někdy propíchl filtr?kde jste to vzal, já s tím svým mám za sebou výměnu minimálně 25-30 filtrů několika různých aut, a kamarád který dělá v servisu má za sebou tisíce výměn se stejným, a že by "propíchl" jak píšete je nesmysl *smich**zed*, protože není jak by mohl ten filtr propíchnout, leda je může lehce pomačkat když jste nešokovný. A vaše rada prorazit filtr šroubovákem a "zapáčit" je taky nesmysl, ano už by tam olej být neměl, ale i tak vždy něco vyteče, a když to máte ve své garáži, nebo na své zahradě, tak i přesto, že pod tím by měl být vždy lavor, tak se občas někam zkutálí, a proč to dělat složitě když to jde lehce a nemít zaolejovanou zahradu nebo garáž. A pardon, ale kdo nemá 50-100,- na podobný klíč aby si usnadnil o tolik práci, tak předpokládám, že ani nevlastní auto, jelikož za cenu tří, čtyř litrů benzínu/nafty si takto usnadnit práci si myslím je krásné.
tondac*

Trošku přehnaná reakce od vás ne? To chce přestat přes poledne polykat testosteron a chladit si na netu žáhu z šéfových výtek z porady nebo z ranního hovoru s manželkou. ;)

Viděl jsem tu 7 linků a fakt jsem na ně neklikal. Propíchlý filtr od řetízkáče jsem viděl u souseda, kterému jsem svůj řetízkáč půjčil a on ho při vracení s omluvou otíral, že to měl tak zarvaný, že to nemohl povolit a filtr tim propíchnul.

Propíchnutí šroubovákem je nouzovka, která se dřív běžně praktikovala. A když se vám při sundávání filtru někam zakutálí lavor, tak se do toho radši nepuštějte, protože jste tak nešokovný, že se vám může zakutálet i při vypouštění oleje.a budete mít zaolejovanou zahradu nebo garáž. Ostatně ten, kdo nemá 1000,- na výměnu oleje, asi ani nevlastní auto, protože za cenu jedné cesty na chatu je přece krásné nešpinit si ruce. ;)

donny2
hodnocení

Díky,

koupil jsem si již řetazový, však oplech v zubu je tak tenký, že se mi ohnul v zubu. Přikládám fotku mého klíče, co si o tom myslíte?

Jaký klíč na olejový filtr? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]