Nejste přihlášen/a.
Jsou i dobré kusy, ale taky za ně ty sprosťáci chtěji koňský vajíčka... Naftová verze je podle mě nejmíň vhodná, měl jsem tu možnost jezdit několik týdnů s pickupem, tehdy to bylo zánovní auto, nicméně už tenkrát motorově zastaralé. Mizerný vykon, vysoká spotřeba, těžký předek... Když dnes Feldu, tak 1.3 50kW, případně s LPG.
Mám 1.3, 50kW MPI, a bez problémů, semtam na jaře nějaká menší oprava (většinou jsou to výměny v předepsaných termínech apod. ), sehnat se dá, ale dá to taky docela práci sehnat ve slušným stavu. S motorem taky moc problémů nebude pokud na tom předešlý majitel nejezdil rallye... Na běžný provoz stále stačí .)
PS: benzín, reálná spotřeba při běžné klidné jízdě okolo 5l / 100km
Záleží na tom, k čemu to auto chcete. Předpokládám, že vášnivý řidič nejste, když zvažujete 20 let starého diesela. Také předpokladám, že Vám nesejde na komfortu a vzhledu, když zvažujete 20 let staré malé auto.
Diesel bude asi 1.9D, že? Ten je známý svou spolehlivostí a svou práci jistě odvede. Auto bude buď ve špatném stavu, nebo drahé - tak to u nás se škodovkama chodí. Zvláštní pozornost věnujte přední nápravě, nosí těžký vznětový motor a to se ní jistě projeví.
Kouzlo takto starých aut spatřuji výhradně v možnosti koupě bez přepisu - někdo Vám dá auto, papíry, Vy jemu směšnou částku, platíte ručení a před technickou to necháte sešrotovat. Nemusíte se o auto starat protože až se rozpadne, koupíte nové takové. Skvělé řešení pro člověka, kterému nevadí jezdit co rok v jiném šrotu. Ovšem koupit dneska Felicii jako auto na několik let, platit za ní řekněme desetitisíce a ještě přepis mi připadá hloupé - žere, rezne, pravděpodobně bude potřebovat nemalou jednorázovou investici do údržby a pořád je to s prominutím starý křáp
"Mám rád zvuk diesel a krouťák" - tak to Feldu vynech, ta má jen ten zvuk :D A s tímhle motorem to na 99,9% bude olítaná plečka. Posledních pár slušných kusů najdeš spíš v benzínu - důchodce co to měl celý život v garáži, na podzim to zakonzervoval a přes léto jezdil jednou týdně 20 km na chatu...
Tip pro nemajetné - Marea 1,9 JTD. Koupíš to za stejný peníze jako Feldu která neni shnilá a je to asi tak 100x lepší auto..
Mám takový pocit, že Felicie se v TD nedělaly. Tady pozor, pokud jste očarován turboefektem TDi motorů, diesel bez turba má úplně jiný průběh. Krouťák tam bude ale po něm už nic. Ostatně ani starší turbodiesely se nedají s těmi moderními srovnávat - vznětové motory a turba k sobě nějakou dobu hledaly cestu a tehdy nebylo moc o co stát.
Čím je auto starší a levnější, tím je třeba vybírat konstrukčně jednodušší, jinak tě to sežere. A to felicia plní. 1.9D nebrat. Hlučný motor, nejede a spotřeba také nic moc. Ideálně 1.3MPI.
Ano felicie reznou. Ale zase aspoň na místech, kde to není nebezpečné. A co se může na feldě vyjet, tak se za pár korun vymění za nové.
Takže na denní dojíždění do roboty klidně.
Tak, tak. U toho dieselu bych ještě dodal, že měl mnohem vyšší servisní náklady, protože výrobce předepisoval výměnu oleje, olejového filtru a odvodnění palivového filtru každých 7500 km a protože je potřeba pravidelná výměna rozvodů (výrobce sice předepisoval jen kontrolu, ale to je nesmysl).
U toho 1.3 MPI bych vzal 50 kW verzi, protože má vyšší kompresi. Ideáně po roce 1997, kdy byly provedeny modifikace hlavy válců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.