Nejste přihlášen/a.
Čím se dá odstranit povlak na předních světlech? Mám strach použít benzin, nebo ředidlo a saponátem ani kapalinou do ostřikovačů to nejde. Slyšel jsem, že "skla" nejsou skleněná, ale asi polykarbonátová a že ředidlo je nenávratně zničí. Taky snad někdo používá po vyčištění k ochraně povrchu lak na vlasy ve spreji. Máte s tím někdo zkušenosti? Dík.
Já jsem je kdysi rozleštil normální brusnou pastou a filcákem... sice to vydrží tak půl roku, ale je to zadarmo a kdykoli se to nechá zopakovat.
Pokud chcete trvalé řešení, tak jedině koupit nové světlo.
Na Škodovkách jsem neviděl změnu zabarvení plastu. Starší typy Ford Mondeo měly tuto vadu a měnil se vnitřní kryt. Dělal jsem to na svému Superbu a výsledek je výrobný. Jen ta tvrdá vrstva dělala trochu problémy.
Teoreticky by přední plocha světlometu šla stříknout Clar lakem - krycím dvousložkovým lakem. Buhužel není jisté, jak moc by to na plastu drželo.
Jednou za 2 měsíce přední plochu natáhnu tvrdým voskem, přeleším a jako nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.