Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit přední světla Fabia

Od: jardas* odpovědí: 11 změna:

Čím se dá odstranit povlak na předních světlech? Mám strach použít benzin, nebo ředidlo a saponátem ani kapalinou do ostřikovačů to nejde. Slyšel jsem, že "skla" nejsou skleněná, ale asi polykarbonátová a že ředidlo je nenávratně zničí. Taky snad někdo používá po vyčištění k ochraně povrchu lak na vlasy ve spreji. Máte s tím někdo zkušenosti? Dík.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To je polykarbonat a musi se bud koupit a pouzit set na renovaci svetlometu , nebo ti to udela firma.

hodnocení

2x

Já jsem je kdysi rozleštil normální brusnou pastou a filcákem... sice to vydrží tak půl roku, ale je to zadarmo a kdykoli se to nechá zopakovat.

Pokud chcete trvalé řešení, tak jedině koupit nové světlo.

fik

Jediný trvalý řešení by bylo nechat si vyrobit normální sklo-To nezežloutne nikdy. Jinak se to běžně leští takovou specilní pastou,ta působí i jako konzervace. Ovšem pokud je ten plast žežloutlý vevnitř,tak nepomůže nic

hodnocení

0x
Rozleští se to svépomocí bez problémů. Pro výdrž je nutno použít uv odolný lak, aby to hned nezežloutlo. Na youtube je plno návodů... Dá se koupit sada s leštícími kotouči na vrtačku, jde to i jemným šmirglem na mokro...

hodnocení

0x

Občas to přejedu houbičkou na nádobí...tou abrazivní stranou a zubní pastou...vcelku mě to funguje...:)

stonek*
hodnocení

0x

Nejlepší je to nechat rozleštit profesionálně v servisu nebo u někoho, kdo se tím zabývá. Je na to potřeba speciální vybavení, dodržet postup atp. Výsledek je velkolepý, neni-li plast poškozen UV zářením.

jenda2*
hodnocení

0x

Docela snadno to jde brusnou pastou Tempo. Jen se musí tvrzený povlak neprve pod vodou 1000 smirkem obrousit a pak elektrickou leštičkou s molitanovým kotoučem rozbrousit a pak vyleštit. Sám to máte za meteriál, firma něco kolem 1000,-. Jak kde.

asd1
hodnocení

0x

Poškrábané jde rozleštit, zažloutlý samotný plast jedině vyměnit.

jenda2*

Na Škodovkách jsem neviděl změnu zabarvení plastu. Starší typy Ford Mondeo měly tuto vadu a měnil se vnitřní kryt. Dělal jsem to na svému Superbu a výsledek je výrobný. Jen ta tvrdá vrstva dělala trochu problémy.

Teoreticky by přední plocha světlometu šla stříknout Clar lakem - krycím dvousložkovým lakem. Buhužel není jisté, jak moc by to na plastu drželo.

Jednou za 2 měsíce přední plochu natáhnu tvrdým voskem, přeleším a jako nové.

jardas*
hodnocení

Dík všem za dobré rady. zkusím tvrdý vosk a rozleštit. Brousit se mi nechce,snad to pomůže.

hodnocení

0x
Teď byla kdesi sada za cca 300kč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]