Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis 2016

Od: prepis odpovědí: 3 změna:

Ahoj, prosím o radu, jak na přepis.

Zítra bych chtělkoupit auto, pán je bydlí cca 100 km. Dle mého bych to udělal následovně. S autem bych odjel,od prodávajícího si vzal velký a malý TP. Auto pojistil, udělal evidenčku, nechal ověřit plnou moc a techničáky se vším poslal prodávajícímu a ten by na mne auto převedl a poslal mi doklady zpět. Celý postup bych řádně zanesl do kupní smlouvy.

Auto musí prodávající převést u sebe, nebo mohu ho přepsat v místě mého bydliště?

Napadá Vás jiná možnost, abych nemusel vynaložit další cestu jen kvůli přepisu?

Děkuji Miki

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinapha15*
hodnocení

1x

Není jednodušší domluvit se s prodávajícím, aby udělal na tvoje jméno evidenčku a pak jsi to zajel koupit a rovnou přepsat? Alespoň tak jsem to dělala já. :)

hodnocení

0x

Prepis, lze to i takto, aůe obě strany riskují problémy.

Oředá Vám kupec všechny doklady, a bude věřit, že uděláte přepis? Víte kolik lidí již takto podvedlo toho druhého?

Vy uděláte vše, pošlete doklady prodejci a on neudělá převod, páč se najdě nějaký důvod?

Do smlouvy si musíte dát i sankce, když jeden neudělá, co sse od něj čeká. Páč pak je nevymahatelné cokoliv, když není sankce uvedena.

Vy si nenajdete čas na jednu další cestu, abyste měl vše OK?

Tak pak riskujte problémy, jako se tu řeší minimálne 1x za týden.

Hezký víkend.

doplněno 27.05.16 11:22:

Jak zde několikrát napsal odborník mzxy, auto nekupujete každý rok, tak jeden den volna ztrávíte odbornou prohlídkou v service, nebo zrovna technickou kontrolou na stanici TK, pak přepis a máte klid, bez stresů a pohoda.

Člověk nesmí být až moc líný.

1mirda2*
hodnocení

0x

No moc bych na to nesázel že to pujde tak hladce.Auto se musí přepsat v místě bydliště.Jestli s těma dokladama a poštou to neklapne budete mít doma křápa kterého nedohlásíte.Pošta to nedodá včas.A soudit se nevím nevím .Udělějte to pokud možno v jeden den.A auto se přepisuje v místě registrace bydliště prodávajícího.Ale má bejt letos novela.Příklad vy jste z Liberce a kupujete auto v Brně.Tak to musíte přepsat v Brně.A pozor evidenční kontrola musí bejt na vaše jméno.Jinak to nepřepíšete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]