Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava puchýřů na laku

Od: requied® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Potřebuji trochu zkulturnit lak na dodávce.
Původně jsem chtěl puchyre prebrousit, vykytovat a striknout.
Včera mě ale známý nahlodal, ať obrousene místo pod tmelem přilepim samolepicí páskou, že to vydrží o něco déle než bez ní.
Máte někdo s podobným řešením zkušenost?
Autu končí příští rok technická, a tipuju ze jí znova neprojde. Takže se mi ted do toho nechce dávat moc financí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

3x

Jestli příští rok končí technická a další neplánuješ,tak je to zcela jedno. Za mě blbost,dostane se tam vlhkost,pokud jsou tam totiž puchýře tak to může být prohnitý skrs a z druhý strany to navlhne,páska se odlepí a celý to odpadne.

Lepší řešení je pružný tmel,špachtlí tam natáhnout tenkou vrstvu,potom přestříkat. Nejde brousit takže to musíš vytvarovat za nezatuhlého stavu. Karosářský brousitelný tmel na puchýře,no taky to chvlku vydrží,ale zase když to pod tím trošku víc vyhnije tak co celý odpadne

Musíš se rozhodnout co tě vyjde líp,pokud by jsi chtěl aby technickou prošlo tak jedině poctivá vyvářka,vem do úvahy jestli by tě vyšla míň oprava,nebo nové auto

humbucker*

Ahoj.

Jak už píše Fik. Kde je puchýř, tam je dírka. Tak to prostě je. Je to jen drobná vada na kráse. Teda, pokud to celé není kolem nějaké ty přišroubované věci. Když si to nějak opravíš, pak by to neměla být závada sk. B. Céčko už vůbec. STK by jsi měl projít.

hodnocení

Tak ono to auto toho má celkem už dost za sebou :) Sice podvozek je vpohodě, teď dostalo novej/jinej motor, ale kvete to jako všechny starý dodávky.

Rozhodně to nebudu vyvařovat, když nemám jistotu že to projde stk. Takže to potřebuju udělat tak, aby nedělalo ostudu a jestli náhodou příští rok projde technickou, tak to nechám třeba i vyvařit.

fik

Tak když to zalepíš tak technickou projdeš,šroubovákem do toho nepíchaj. Bude to klasika závada typu A lehká-koroze kabiny bla bla bla... Pokud by jsi chtěl auto provozovat déle tak bude vyvářka jediným řešením,nějaké provizorní lepení to vždycky zase vyleze,stačí jedna prosolená zima a je to znova tak jak to bylo. Po vyvářce na podvozek nastříknout vrstvu pružný bodyny a na to aspoň dvě vrstvy gumoasfaltu,to samý na nápravy,dutiny zevnitř naplnit voskem nebo vyjetým olejem. Lak klasika nastříkat epoxidovým základem,plnič,dvě vrstvy laku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]