Nejste přihlášen/a.
Zdravim, poslal jsem pojistovne dopis ze chci ukoncit povinne ruceni duvod: zruseni 2 mesice od sjednani smlouvy. Pojistovna mi vsak nijak neodpovedela je to zhruba 14 dni, jeto normalni? nebo mi to nejak zamitli a ani nato nemuseji odpovidat nema stim nekdo zkusenost
například pojišťovna triglav odpovídala za cca 3 měsíce - proto ji už nemám...
Některé pojišťovny reagují do týdne... ale možná záleží i na způsobu odeslání a adrese. Jestli jste to odeslal na sídlo firmy místo na adresu korespondenční, může se to i ztratit.
Rozhodně se poptejte - mailem, telefonicky.
Ale co se týče výpovědi smlouvy dle smluvních podmínek existuje výpověď do 2 měsíců od sjednání smlouvy s 8mi denní výpovědní lhůtou - tj. ukončí se 8 dní po obdržení výpovědi, pokud tato přišla do 2 měsíců od sjednání smlouvy
Proč nejdete do zákaznického centra? Pokud máte ve smlouvě možnost do 2 měsíců od smlouvy odstoupit, pak zašlete doporučení dopis na dodejku s odstoupením od smlouvy. Ale vhodnější je osobní návštěna v ZC. Jinak zrušit pojištění nejde, pokud jste stále vlastníkem vozidla. Pojištění lze skončit výpovědí uplynutím výpovědní lhůty.
Co mají odpovídat. Obdrželi výpověď a po 8 dnech jste bez pojištění, vše podle zákona. Už máte sjednané nové nebo jezdíte bez něho. Dopis přijde časem plus vyrovnání pojistného.
"Jinak zrušit pojištění nejde, pokud jste stále vlastníkem vozidla. Pojištění lze skončit výpovědí uplynutím výpovědní lhůty." Hk - jak jste na toto přišel? Pojištění lze vypovědět-dohodou,při výročí smlouvy a při neměnícím se vlastníkovi ještě uložení do depozitu! Pokud byste napsal,že poj.nechtěji dohodou-pak byste měl pravdu!tazatel-pokud nemáte přímo ve smlouvě,že musíte konec pojištění doložit zápisem v TP ,pak bych jednoznačně sepsal fingovanou KS a zrušil PR nebo dal na jeden den do depozitu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.