Nejste přihlášen/a.
Prodal jsem auto a nechal jsem novému majiteli zelenou kartu, aby mohl dojet na úřad , na evidenčku atd. On však auto nepřehlásil a já nemohu zrušit pov. ručení, pojišťovna vyžaduje kopii velkého TP s uvedením nového majitele. Co mám dělat? Nový majitel nebere telefon a v místě bydliště se prý nezdržuje... Mám to hlásit na PČR?
Vlastníka určuje kupní smlouva, ne zápis v registru. Pojišťovna vyžadováním zápisu v TP porušuje zákon.
Pojišťovně prokazatelně (písemně) oznamte změnu vlastníka, doložte to kupní smlouvou. Pojišťovna má ze zákona povinnost dnem oznámení pojištění ukončit.
Druhá věc, na odboru dopravy podejte žádost o zápis změny vlastníka z vaší strany. Úřad jí musí přijmout i nekompletní, pak vám to vrátí k doplnění (nemáte techničák, nový vlastník nespolupracuje), ale případná sankce za nepřepsání do 10 dnů půjde za novým vlastníkem - vy jste svojí povinnost splnil...
danlad, stejně jako mnoho lidí, kteří jsou liní a nechají za sebe (ne)jednat jiné.
Zrušení pojištění lze uskutečnit na základě zákona 168/1999, tam se o předložení techničáku nic nepíše. Zrušíte pojištění na základě změny vlastníka, který se doloží kupní smlouvou.
A teď ke změně vlastníka. Co jste udělal pro změnu vlastníka Vy, když Vám zákona nařizuje, že musíte do 10 dnů nahlásit změnu? Že jste mu několikrát zavolal, nebo dostal možná nepřesnou zprávu, že se tam nezdržuje? To je ale málo a hrozí Vám sankce až 50 tisíc.
vy musíte napnout síly a sehnat dotyčného a dotlačit ho k převodu, nikoliv podepsat mu jen papír a spoléhat na něj.
Zkoušel jste mu volat z jiného telefonu? Rozjel jste se za ním do bydliště? Vyptával se sousedů?
Co chcete nahlásit na policii? Prodal jsem řádně auto, ale porušil jsem zákon, vozidlo nepřepsal a kupec mi nezvedá telefon? Copak asi udělá policie? Za naše peníze bue řešit Vaší lenost? Nebude, sdělí Vám, že toto nemůže řešit a pošle Vás jinam.
Že se Vám nelíbí moje sdělení, tomu se nedivím, páč podobných přípdaů je zde na poradně asi 2-3 týdně. Od roku 2015, takže určitě tušíte, že vím co píšu a jak často se to tu řeší.
Kdy se lidé začnou více zajímat o svoje povinnosti. Radu od kolexy mzxy, neberte moc vážně, on je odborník na slovo vzatý, jen ho unavuje (asi) stále psát to samé několikrát týdně.
Přeji Vám, abyste dohnal kupce brzo, nebo začnou chodit za Vámi sankce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.