Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Koupil jsem do auta takové čínské světlo na 12V LED. V našich prospektech vždy bývá, že napětí, třeba na žárovkách je 200-240V, tedy je mi jasné, že počítají s poklesy i přepětím.
Jak je to všeobecně u LED? Jsou to takové moderní LED žluté čtverečky. V autě je nabíjecí limit pokud se nepletu 2.2 V na článek a běžně se může stát, že 14.4V se na kontaktech objeví.
Můj dotaz zní zda LED 12V ( nebylo zde napsáno, že je určeno do auta ) nebude zničeno když bude zapojeno do běžného auta s 12V baterií.
Předem děkuji
Vydrzí, Neviem o ake led ide , ale mne v kudri odpalilo po case led pas a aj sulfidku. Pravdepodobne bude treba dat pred led nejaky preradny odpor. Dnesne auta su vybavene riadacimi jednotkami a pokial das led miesto klasickej ziarovky, tak ten odpor tej led bude taky maly, ze si riadacka bude mysliet, ze ta ziarovka tam ani neni a zacne obvod vypinat. U octavii som to tak mal..Potom tam treba dat paralerne vhodny odpor, ale potom uz nejde o setrenie energie.. Vtedy ledka bude hltat tak isto energie ako klasicka ziarovka
Zdravím, tak jsem se konečně dostal k tomu kufru a LED. Cvičně jsem to dal k žárovce do kufru ( paralelně) a ty LED strašně blikají, jako když je nestabilní napětí ( 12-14V). Mám strach at se neodpálí ( státy 400Kč) a nebyly permanentně do auta.
Co když před to dám stabilizátor 7812? To by mělo být OK, ne? Na trafu doma na 12V svítili stabilně.
s 7812 to nepůjde, nebo půjde, ale nebude pracovat správně, protože potřebuje pro správnou funkci alespoň 2 - 2,5 V rozdíl napětí. Takže když bude motor "zdechnut" a bude nějakých 12,6V na baterce, na výstupu ti napětí klesne tak, že budou ledky svítit málo.
Děkuji, sice jsi mi napsal jak to nepůjde, ale porad jinou variantu? Co bys navrhl.
p.s. to svetlo je v kufru, takže prioritně bude použito při vyplém motoru.
a existuje stabilizátor na 14V? na 15 existuje, ale to už by asi bylo moc
Doporučil bych tohle ebay.com/...
Je to měnič napětí, kde si nastavíš, abys měl na výstupu 12V a to tam bude pořád, ať už budeš mít na vstupu napětí vyšší nebo nižší (tedy umí napětí jak zvýšit tak snížit). A na rozdíl od stabilizátoru se na něm přebytek nebude měnit na teplo, takže bude hřát jen minimálně.
no to vypadá zajímavě, ale nikdy jsem z ebay neobjednával a nevím jak na to a platby přes VISA nezadávám
Jak z toho ven?
podle obrázku jsem nenašel kde si zadám výstup 12V?
Světla mám dvě, takže to by mi stačil asi jen jeden , že?
Tta modrá kostka je trimr, na jeho vrchu je šroubeček a tím se dá napětí nastavit, samozřejmě je k tomu potřeba voltmetr pro kontrolu nastavovaného napětí.
Platit se dá i přes PayPal tak, že si na ten účet pošlete bankovním převodem částku a z toho potom platíte, ale s tím nemám zkušenosti, platím vždy normálně kartou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.