Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám starší auto cca 20let, vždy jsem dával do motrou polosyntetiku 10W40 pd SHell.
Je dobré zůstat při značce nebo je možné koupit nějaký mot. olej třeba v Tescu?
Děkuji za vaše názory
Značka je jen nápis na obalu. Pokud olej splňuje specifikaci pro daný motor, tak ho můžete použít.
Na světě je jen několik výrobců olejů - myslíte si že v Tescu (a podobně) si nechávají vyrobit extra olej? Vůbec ne, objednají do svého obalu od velkovýrobce a klidně to může být naprosto stejný olej jaký kupujete v piksle s nápisem Shell, Castrol, Mogul atd.
Nejlevnější bývá sudový od garážníka nebo z netu (pokud k němu vezmete i filtr tak už to bývá výhodnější i s dopravou)
Musí plnit normy výrobce motoru. Pozor ono už v těch marketech moc neušetříš,za jakýsi neznámý olej made in EU bych v kauflandu dal tolik co za kvalitní český mogul z kameného obchodu. někdy už je to v těch supermarketech i dražší,4 litry 10W-40 za 550 korun. Stejný to bude s tím shell,tam platíš jenom že je to značka a přitom je to stejný olej jako všechny ostatní..
Běž do nějaký autoprodejny a tam si myslím že vybereš kvalitní olej za dobrou cenu,nebo můžeš jít do nějakého servisu,často tam mají naražené sudy a za velmi výhodnou cenu si můžeš odkoupit,protože oni na to mají obrovksou množstevní slevu
Klidně třeba tento ti udělá naprosto stejnou službu co ten shell a je o dost levnější
já do svých starých aut dávám specifikaci doporučenou výrobcem...značka je jen marketing, a s tím souvisí především CENA
časato jde přitom o výrobek z jedné rafinerie v jiném obalu, maximálně se liší jiným složením aditiv nebo barvou
mimochodem shell do motorky ( plnpou sysntetiku) jsem si nedávno koupil v německém kauflandu, stál o 1/3 méně než u nás
Přesně jak píšeš,základy pro všechny oleje dělá jenom několik rafinerií. Výrobci se pak už jenom liší přidáním aditivací a podle toho kolik a jak kvalitní aditiva přidají,už se oleje liší výkonstí a případně ještě i normami různých výrobců motorů,ale ten hlavní základ je vždycky stejný
U nás jsem se pro zajímavost díval v kauflandu,tak nějaký kaufland olej(mají to přímo své značení) 10W-40 4 litry stál 580 korun což mi teda moc hypervýhodný nepřijde. Mogul extreme 10W-40,který má všechny specifikace minimálně o třídu lepší než tenhle beru v obchodě za 430 korun a kdybych chtěl tak stejný olej se stejnou specifikací co ten kaufland tak seženu ani ne za 300. Oni na to strašně hřeší,to je propracovaná marketingová strategie,všude obrovský cedule sleva x procent tak si lidi myslí že tam to koupí nejlíp. Přitom když jsem to tak pro zajímavost počítal tak stejný nákup co jsem udělal hypervýhodně tam by mě na vesnickém krámku stál o 60 korun levněji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.