Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,předembych chtěla říct že jsem nečetla celou diskuzi tak mě neukamenujte za mou otázku.
Chtěla bych se zeptat na koho se obrátit a u koho vymáhat škodu na autě (laku a předním skle) z odletujícího štěrku.
Šlo o situaci kdy před vesnicí vyfrézovali cestu,bylo tam omezení rychlosti na 30km/h a oznámení práce na silnici ,jelikož mám nový lak a dávám si pozor tak jsem jela mravenčí rychlostí,nýbrž v protějším pruhu projížděli asi 3 nákaďáci,nedodrželi předepsanou rychlost,jeli asi 80km/h a samozřejmě ,smršť kamínků,která jim odlétavala od kol mi udělala ďolíky do skla a taktéž mi oloupala lak (slabě ale přece).
Tak se ptám,s kým mohu tuto situaci řešit? Opravdu nemíním lakovat auto o měsíc jenom proto že lidi jsou prasata a když to není jejich tak je to nezajímá?
Děkuji za všechny odpovědi.
Pokud ujel a nevzal vinu na sebe, tak musíte znát RZ vozu a mít důkaz že kamínky odlétly od něj.
= Pokud to nemáte na kameře tak máte smůlu. Připojištění skel, havarijní pojištění - pak viníka nepotřebujete...
Děkujeme našim silničářům za geniální způsob opravy "foukačkou" (za to by zasloužili denně mlátit klackem)...
Já už opravdu nevím co mám dělat.Včera jsem najela na silnici kde nebyl pořádně ani zaschlý asfalt,značka tam sice byla(nerovnosti) ale snad každého normálního člověka napadne buď úsek zavřít a udělat objíždku nebo alespoń informovat o nezaschlém asfaltu! Do 11ti večer jsem leštila auto sakra..
Jelikož mám nové auto,nenechávám nic nehodě,při zavolání PČR protože mi někdo u baráku vzal nárazník,sice škrábanec ale pořád škrábanec (odmítám co týden rvát peníze do novýho auta protože se lidi neumí chovat) policie sice udělala zápis ale k tomu mi oznámili že si nemám kupovat drahý auto když mě štve každej škrábanec..no tak řekněte sami,je to normální?
Michalo,každý cítíme stav "normální" jinak. Ke škodě na Vašem vozidle, pokud neseženete viníka, on se k tomu nepřizná, nikdo Vám škodu neuhradí.
Pokud by se měli uzavírat silnice, i při takovéto opravě, kudy bychom jezdili?
Pokud máte havarijní pojištění, tak Vám z toho uhradí škodu.
Auto je spotřební zboží.
Auto sice je spotřební zboží ale určitě by mělo za ty prachy vydržet déle než půl roku,aspoň si to myslím.
Pojištění mám,psala jsem na pojišťovnu ,chtěla jsem se optat raději i jinde ať mám lepší představu.
Děkuji za odpovědi
a k čemu by ji ty značky byly dobré? dobre by to bylo max v tom, pokud by na tom záznamu šlo videt, že právě ten daný kamion ji ohodil štěrkem.. každopádně by to musela otočit a ten kamion stopnout a zkusit se domluvit... pokud by na domluvu nepřistoupil tak smula.. hlasit to někde se zaznamem v ruce je asi blbost, protože to se jako nějaky dukazni material použivat nesmí kvůli ochraně osobnich udaju nebo tak něco...takže zase ztrata času... pokud je havarijko tak tam je ale většinou spoluučast tak 5 litříků... takže je na zvážení jestli to je tak moc poškozené a nebo je to snesitelné...
Hejkálku-klobouk dolů před takovou odpovědí. a bodík!
Taky to mám podobně a říkám si-neprovokuji dopravní polici vzhledem auta i když mnozí říkají že je to šunka.Horší bude až mne budou neustále stavět právě skrze vzhled-pak bude načase udělat "kosmetické"opravy!
tazatelka : doporučuji Vám k PR (pokud nemáte !)připojištění skel auta. U mne nejdražší čelní s bausetem u kelly je za necelých 5000,-Kč což je ročně 500kč se spoluúčastí 500kč-tu jsem díky smlouvě své pojištovny s daným sklo servisem ještě neplatil,jen sumu nad 5 000kč při první výměně ,tenkrát to byly necelé třistovky.Přijeli před panelák vyměnili a bylo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.