Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám dotaz ohledně vibrace volantu při brždění a po jízdě 20 km sáhnu na disky jsou dost horké.
Mám nové kotouče + brzdové destičky cca 3 měsíce. Napadlo mě, že budou křivé kotouče a proto při brždění volant vibruje a co další možnosti?
předem diky
Řeknu vam to takto - ty vibrace jste začal mit ihned po vyměně? Anebo po nějake době, co jste s tim už jezdil? Po každe vyměně, se kotouče museji trochu šetřit. Alespon nějakych 200km - aby se přidřeli k destačkam. A když jste k novym kotoučum dal ihned nove destičky, tak to 100%! Ja jsem si to na autech měnil několik krat a brzdil jsem vklidu, aby se to vše naladilo a potom funguje jak ma.
No a ty vibrace určitě znamenaji, že bud to anebo to je křive - nejspiše kotouče. ( zase doufam, že tam nemate STARLINE)
Jinak, pokud volant vibruje ikdyž nebrzdite, tak to muže byt vyvaženim kol
Nejpravděpodobnější jsou možnosti:
1) nekvalitní kotouče - lze reklamovat kotouč
2) špatně namontované kotouče - lze reklamovat práci mechanika
3) špatně zajeté kotouče - to vyreklamujete leda u sebe
Nebo kombinace předchozích...
Horké kotouče jsou normální. Pokud jsou ale horké i při jízdě bez brždění tak může být zatuhlý třmen, pístky atd. Dá se to poznat i "auto na neutrál nejede lehce" nebo zvednout auto a zatočit kolem, pokud se hned zastaví tak je chyba, pokud stojí až po 5 otočkách tak je brzda v pořádku...
Kotúč trochu vždy hádže do stran aby odtačil doštičky keď sa prestane brzdiť.Vyzerá to skôr na zaseknúté strmene a neplávu pri brzdení.
Robilo mi to tiež na pravom prednom kolese,tiež kotúčové brzdy,tak som dnes dal dole koleso,kotúče sú už vhodné na výmenu,kontroloval som rovinnosť,bola v poriadku.Tak som rozobral strmeň vyčistil som ho ako aj obloženie,málinko namazal a všetko zložil nanovo.Vybrácie ustali pri brzdení,všetko je OK.Takže príčinom bolo nefukčné plávanie strmeňa.
To je nesmysl. Destičky o kousek vrací pružné těsnění a ne že je roztahuje šmajdající kotouč
Házivost kotouče je vždy buď nepřesnost při výrobě nebo nepřesné dosedací plochy náboj/ kotouč (výrobní nepřesnost; nečistoty) Případně zvlnění je vlivem nekvalitního materiálu nebo špatného zajetí, nebo i po zajetí nevhodným způsobem brždění (z velké rychlosti prudce zabrzdit a zůstat stát se žhavým kotoučem a deskama přitlačenýma na kotouč = v tom míste se povrch kotouče sytí materiálem obložení, kotouč v tom místě má jinou tvrdost, časem se vytvoří "hrbol" a začne kopat.)
Zatuhlé třmeny při brždění nekopou.
Pravděpodobně při montáži nebyl promazán píst brzdiče a ten se nevrací jak má. To způsobilo trvalé přibržďování a zvlnění brzdového kotouče teplem. Levnější kotouče se netemperují jak by to mělo být, což je dělá levnějšími ale zároveň teplem plavou. Jestli můžete, nechte kotouče stáhnout na soustruhu a hlavně zkontrolovat brzdiče na netěsnost v prachovce a tím způsobené přidření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.