Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spodní kryt motoru upadnutí

Od: samurraj® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. U Oktávie I. 1.9 TDI mi odpadnul spodní kryt motoru. Je to taková plastová věc. Má to nějaký vliv na chod auta nebo se bez toho dá nějakou dobu jezdit? Jde o to, že jsem tento měsíc měl velké finanční výdaje a na opravu momentálně nemám peníze. Kolik to může asi tak stát? Díky všem za odpověď.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V podstatě to nemá na funkci vozu žádný vliv jen ti lítá od spoda bordel do motoru a pokud ti někde teče olej bude to hned vidět
Jezdit můžeš moje druhá okta ho taky nemá a neřešim to
23.05.16 09:08
hodnocení

OK díky

karel1234
hodnocení

2x

Spodni kryt u motoru tdi ma i funkci tepelne izolace v zime,neochlazuje se tolik motor v mrazech.Jinak na motor nejde blato a bordel a jak uz tady nekdo psal,hluk od platoveho krytu motoru je prvni varovani,pred prurazem olejove vany.

hk
hodnocení

1x

Chybějící spodní kryt bych viděl jako problém. Žasnu, že nemáte cca těch 1.200 za kryt a nějakých 6 kč/kus za šrouby. Práci si můžete udělat sám, pokud vám nevadí si lehnout na zem.

Při povolání učitele chápu, že nemáte nazbyt, máte staré auto, které chcete již vyměnit, ale i tak bych asi ten kryt koupil. Bahno a bordel, co se dostane do prostoru motoru vám může udělat násobně vyšší škody na jiných choulostivějších součástkách. O mechanické ochraně spodku motoru ani nemluvím.

fik

Zase tak strašný to není,může to klidně udělat až bude mít čas. Mám auto co z výroby má jenom malé boční kryty motoru a taky normálně funguje a nic strašného se tomu neděje. Stejně pokud někde vezme nějaký velký šutr tak mu ani ten kryt nezabrání v tom aby provalil vanu,je to jenom tenký plast.

Samozřejmě jsem pro to aby ten kryt obnovil,ale nějaká neodkladná akutní oprava to určitě není

ja jsem ten kryt sehnal na vrakači snad za 500.. je lepší když je ten motor aspon nějak chráněn od vody a bordelu.. voda v kabelovém svazku taky není ideální stav... jo a jak tady někdo tvrdil že na stk to projde, tak bych s tím tvrzením byl opatrný, protože vím o člověku, kterého za to vyrazili... nebo mužeš třeba bez podběhu přijet na stk a uvidiš jestli budou z tebe nadšení...

hodnocení

Pro hk - Můžete žasnout, že nemám 1200Kč na nový kryt, ale bohužel je to tak. To víte, výdaje byly tento měsíc extra velké, do toho hypotéka, 2 děti, nějaké dluhy u příbuzných, manželka na rodičovské...to se špatně šetří. Jinak ten kryt si koupím, jen prostě nějakou dobu budu jezdit bez něho, a proto jsem položil otázku, zda to vadí či nikoliv.

jenda2*

Nevadí. Je to spíše ochrana před znečištěním a u prosakujícího oleje u některých vraků to je dobrá záchytná vana. Ty špeciální šrouby jsou problém, často se samy povolují.

mopet*
hodnocení

0x
Nevím co u toho chceš dělat za drahou opravu. Většinou stačí nové šroubky a větší podložky, pokud jsi Teda ten kryt neztratil někde na cestě a nemáš ho.
hodnocení

Kryt mám ale jak to drhlo o zem, tak je to celé obroušené a trochu potrhané.

hodnocení

0x

vykašlal bych se na nějaké krytování a jezdil bez krytu, spousta aut jezdí bez krytu, jestli máš prorazit vanu tak plastový kryt ti moc nepomůže

mzxy*
hodnocení

0x

já bych bez krytu nejezdil. abvy mi tam necákalao bláto a kamínky, kdyt se dá sehnat za cenu kolem 500,- Kč, jen pozor na některé výrobky které na auto nepasují a musí se upravovat

už jsem to několikrát řešil lepením a upevněním SK páskou, opravovaný kryt bohužel moc dlouho nevydrží, stačří přejet jednou přejetého ježka a je po něm

hodnocení

0x
Kryt nemam jiz 5roku.
Nema ho kazde druhe auto.
Nic se nestane , jen jde bordel zespoda , pri desti to umyjes.

fik
hodnocení

0x

Jak už bylo řečeno,nemá to vliv na nic,dříve žádné auto nemělo ten celoplošný kryt motoru a taky to jezdilo. Jen se ti bude víc špinit motor

hodnocení

Díky všem za názory. "Vox populi, vox dei", tudíž dám na Vás a prozatím budu jezdit bez krytu.

mzxy*

nejde o hlas lidu, ale o vztah majitele ke svému autu:-P

když někdo přejíždí obrubník a uslyší škrtnutí plastu, je to jisté varování...vy možná uslyšíte zvuky až v momentu kdy prorazízte olejovou vanu...

hodnocení

0x

Ještě doplňuji diskusi: co tomu řeknou na STK?

jirkamatapat*

Na STK neřeknou nic.

nmd
hodnocení

0x

Ten kryt chrání motorový prostor - pokud tam není, motorový prostor není chráněn. Také u dieselů, jak už kdosi zmínil, pomáhá motoru rychleji dosáhnout provozní teploty a udržet si ji. Pokud Vám to nevadí, problém vyřešen.

Já jsem kryt (resp. to co z něj zbylo) kdysi odstranil z Twinga 96 s malým atmosférickým benzínkem v domnění, že u benzína to je už tuplem fuk - dokud jsem nejel v opravdu silném dešti, kdy mi voda nacákala úplně všude, včetně kontaktů baterky. Když jsem pak jel zpět, auto samozřejmě nechytalo, startér jen bzučel a já v tom slejváku sušil baterku. Po této příhodě jsem i na to staré Twingo kryt raději koupil.

Pokud bych měl moderní auto s pojistkami v motorovém prostoru (což - ale jen tuším - Oktávka má?), vznětovým motorem a především s turbem, postaral bych se o to, aby mělo kryt motoru.

Jistě se dá sehnat i za směšnou cenu na vrakáči, je to jen kus plastu. Přidělat si to jistě zvládnete sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]