Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U Oktávie I. 1.9 TDI mi odpadnul spodní kryt motoru. Je to taková plastová věc. Má to nějaký vliv na chod auta nebo se bez toho dá nějakou dobu jezdit? Jde o to, že jsem tento měsíc měl velké finanční výdaje a na opravu momentálně nemám peníze. Kolik to může asi tak stát? Díky všem za odpověď.
Chybějící spodní kryt bych viděl jako problém. Žasnu, že nemáte cca těch 1.200 za kryt a nějakých 6 kč/kus za šrouby. Práci si můžete udělat sám, pokud vám nevadí si lehnout na zem.
Při povolání učitele chápu, že nemáte nazbyt, máte staré auto, které chcete již vyměnit, ale i tak bych asi ten kryt koupil. Bahno a bordel, co se dostane do prostoru motoru vám může udělat násobně vyšší škody na jiných choulostivějších součástkách. O mechanické ochraně spodku motoru ani nemluvím.
Zase tak strašný to není,může to klidně udělat až bude mít čas. Mám auto co z výroby má jenom malé boční kryty motoru a taky normálně funguje a nic strašného se tomu neděje. Stejně pokud někde vezme nějaký velký šutr tak mu ani ten kryt nezabrání v tom aby provalil vanu,je to jenom tenký plast.
Samozřejmě jsem pro to aby ten kryt obnovil,ale nějaká neodkladná akutní oprava to určitě není
ja jsem ten kryt sehnal na vrakači snad za 500.. je lepší když je ten motor aspon nějak chráněn od vody a bordelu.. voda v kabelovém svazku taky není ideální stav... jo a jak tady někdo tvrdil že na stk to projde, tak bych s tím tvrzením byl opatrný, protože vím o člověku, kterého za to vyrazili... nebo mužeš třeba bez podběhu přijet na stk a uvidiš jestli budou z tebe nadšení...
Pro hk - Můžete žasnout, že nemám 1200Kč na nový kryt, ale bohužel je to tak. To víte, výdaje byly tento měsíc extra velké, do toho hypotéka, 2 děti, nějaké dluhy u příbuzných, manželka na rodičovské...to se špatně šetří. Jinak ten kryt si koupím, jen prostě nějakou dobu budu jezdit bez něho, a proto jsem položil otázku, zda to vadí či nikoliv.
já bych bez krytu nejezdil. abvy mi tam necákalao bláto a kamínky, kdyt se dá sehnat za cenu kolem 500,- Kč, jen pozor na některé výrobky které na auto nepasují a musí se upravovat
už jsem to několikrát řešil lepením a upevněním SK páskou, opravovaný kryt bohužel moc dlouho nevydrží, stačří přejet jednou přejetého ježka a je po něm
Ten kryt chrání motorový prostor - pokud tam není, motorový prostor není chráněn. Také u dieselů, jak už kdosi zmínil, pomáhá motoru rychleji dosáhnout provozní teploty a udržet si ji. Pokud Vám to nevadí, problém vyřešen.
Já jsem kryt (resp. to co z něj zbylo) kdysi odstranil z Twinga 96 s malým atmosférickým benzínkem v domnění, že u benzína to je už tuplem fuk - dokud jsem nejel v opravdu silném dešti, kdy mi voda nacákala úplně všude, včetně kontaktů baterky. Když jsem pak jel zpět, auto samozřejmě nechytalo, startér jen bzučel a já v tom slejváku sušil baterku. Po této příhodě jsem i na to staré Twingo kryt raději koupil.
Pokud bych měl moderní auto s pojistkami v motorovém prostoru (což - ale jen tuším - Oktávka má?), vznětovým motorem a především s turbem, postaral bych se o to, aby mělo kryt motoru.
Jistě se dá sehnat i za směšnou cenu na vrakáči, je to jen kus plastu. Přidělat si to jistě zvládnete sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.