Zdravim, mam nove hyundai i10 - starsi model 2008. Zakoupil jsem klasicky modul pro automaticke rozsviceni svetel SE 085 a pustil se do zapojovani. Elektrine rozumim stredne a jiz jsem dokazal zapojit na nekolika autech dalkove ovladani, coming home apod. Ale tohle je pro me novinka. Svetla jsou spinana packou. Kdyz jsem packu rozebral nasel jsem zde celkem 10 kabliku, ale pri mereni multimetrem se mi nepovedlo toho moc zjistit. Pouze jsem nasel nektere co vedou k blinkrum. A pak tak dva zelene, kde kdyz se ukostri tak se sepnou obrysova svetla. Ale nemuzu prijit jak se zde spinaji potkavaci a dalkova. Nemohl by mi nekdo aspon nastinit jak ta packa je priblizne zapojena? Myslel jsem, ze do packy vede plus a minus a pri sepnuti kontaktu se objevi napeti na dalsim kontaktu, ale tak to neni prosim o vynechani komentaru at to predam nekomu zkusenejsimu. Vse jsem vzdy zvladnul bez potizi zapojit a nejsem zadny fuser. Ale jen proste nemam predstavu jak spinani svetel u tohohle auta funguje
99% lidí zapojuje na parkovačku přímo v káblu u světlometu... Ale musím říct, že ty drátky na fotce vypadájí na brzký zkrat nebo shoření...
U vašeho typu není automatické rozsvícení světel po startování? Viděl jsem pár dotazů, kdy chtěli dát denní svícení a zrušit toto automatické rozsvícení světel - nejde to!
doplněno 21.05.16 18:27:
aha - pardon - jsem zase rychle četl...
Vaše pokusy formou "pokus-omyl"můžou udělat neplechu... osobně bych se toho bál. A jak se říká "až se jednou utrhne"nebo "všeho dočasu". Ten model nemá automatické zapínání světel po startu? To mám na své staré xsaře 2001... Nebo chcete vč. čidla na čelním skle?
No nic - jen mne to zarazilo... bohužel vám nepomůžu. Doporučím pouze jiný web - forum.cars.cz/... - tam ji vyšší pravděpodobnost vyřešení.
doplněno 21.05.16 19:31:
On tam problém řešen není Claymane - ale jistě tam bude někdo, kdo má tento vůz a do elektriky rýpal... tazatel by si musel vytvořit nový dotaz...
Většina lidí si v případě zájmu nechají podobné věci dělat v servisu.
Upozornění od sys clayman 21. 05. 2016 19:24:35
!Pravidlo Z11: je zakázáno odkazovat na poradnu bez přesného odkazu, kde je problém řešen.
rdm
My jsme se nepochopili nezapojuji denni sviceni, ale modul pro automaticke rozsviceni svetel kabliky jsou ok. Jen jsem musel dva odizolovat, pritoze byly v konektoru natesno a nemel jsem ani dostatecne tenky dratek, abych mohl drat zmerit pomoci multimetru. A pak jsem je vladtne zadelal izolepou a znova odizoloval. Tak mozna proto vypadaji jete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.