Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do ford galaxy

Od: peti31* odpovědí: 8 změna:

Zdravým. Jaký olej dát do ford galaxy rv:2004 1,9tdi 96kw?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel1234
hodnocení

2x

5w-40 splnujici normu 505.01 pro PD motory vymena 15 000 km,na znacce nazalezi

hodnocení

0x

Skúste si to pohľadať podľa VIN na oficálných stránkach výrobcu.

fordparts.com/...

karel1234

Tohle jsou stranky americkeho forda,on ma evropskeho *bzum*

hodnocení

0x

To už je dost staré auto, takže klidně dejte 10W40 pro dieselové motory a olej měňte radši po 10 000 Km.

5rad

Jaká 10w40 plní normu 505.01?

To by tam už klidně mohl dát olivový olej a nebo neměnit, protože je to staré auto.

doplněno 22.05.16 09:12:

A já měl Renault Trafic a také jsem do toho lil nějakou 10w40. Ale co to má společného s tazatelem, že do úplně konstrukčně jiného motoru leješ nějaký olej? K čemu mu taková informace je? Ten tvůj motor TDDi vyžaduje A3/B3 či A1/B1 a to plní prakticky všechny 10w40, takže jsi tam dal olej, co tam patří. Naopak on by tam nalil olej, co tam nemá co dělat.

U PD je extrémně zatěžována vačka a také zde leží v oleji kabelový svazek. Olej 505.01 s tímto počítá. Už jsem viděl mnoho PD motorů, kde díky nesprávnému oleji ,majitel musel šáhnout hluboko do peněženky. (nová vačka, kabelový svazek, vydřené zdvihátka ...atd)

Není to motor TDCi, takže nebude na olej tak háklivý. Měl jsem Mondeo TDDi a jezdil jsem bez problémů na 10W40. Olej 5W40 je dost řídký a starší motor by mohl mít větší spotřebu.

fik

Pokud to má nějakou svou firemní normu tak tam musí být co je předpsáno,to už by jsi vážně do staršího motoru mohl nalít cokoliv. Pokud začne brát olej,možná by bylo lepší zjistit proč a ne tam lít hustší neshválený oleje

karel1234
hodnocení

0x

Kvuli opotrebeni vacky,musi tento motor od VW splnovat normu 505.01.Tudiz nespekulovat,lejt tam co patri.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]