Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objednal jsem si z Alliexpress tyto žárovky: aliexpress.com/... . Žárovky přišly v pořádku (v nepoškozeném obalu). Jen jednu malou vadu mají - nesvítí. Samozřejmě jsem s tím počítal, že nemusí fungovat. Spíše mě udivuje, že nesvítí ani jedna ze dvou. Napadlo mě, jestli to nemůže být autem - Dacia Logan 2005, 55 kw, 1.4. Mám zkušenost s myší, která zároveň může nabíjet mobil. Všechny mobily kamarádů, známých, rodiny to nabíjí, jen ten můj ne .
Děkuji za odpověď.
Nebudu řešit nefunkčnost - ale proč chcete mít nehomologované žárovky v autě? Aby sebrali technickou způsobilost?
Zdravím, asi tak. Jednak to není homologované a z principu ani být nemůže. Led světlomety mají jinou geometrii a jiné konstrukční úpravy. Moderní vozy navíc při použití LED žárovek, třeba místo parkovaček, či pro SPZ hlasí chybu v elektroinstalaci, někdy to lze vyřešit SW metodou jindy se musí vřadit odpory.
P.S.: Pro PČR je to vyloženě dráždidlo vititelné už z dálky, takže pokud na sebe chcete upozornit, je lepší předem u každé hlídky PČR zastavit vozidlo a požádat o kontrolu.
já bych tam ty 1OOW taky nedával hodně hřejou a maj větší proudovej odběr časem se vyhřejou kontakty na patici,vypálí se spínací relé,pokud tam relé neni odejde přímo přepinač světel
já mám klasiku 55W s větší svítivostí o 60procent od tungsramu a spokojenost
Zdravím, ty speciálky s vyšší vatáží než 55/60W jsou jen pro speciální použití (např. závodní vozy pro rally), nemají homologaci pro užití na pozem. komunikacích.
To že to prošlo je věc jedna, ale že Vám to vypálí za chvíli paraboly a vypeče patice-konektory, nedej bože díky tomu shoří auto (pojistka-teď nemyslím povinné ručení či připojištění-vše nespasí) je věc druhá. Hlavně že člověk lépe vidí, ale ono je to tím, že žárovka z benzínky no name Super Xenon blue opravdu moc neumí.
no a do vozu skus obyčejnou H4 žárovku o který víš že funguje a uvidíš
ted koukám sou to diodový žárovky tam může bejt problém v polaritě jak tuž se psalo skus je na baterii a to i s obrácenou polaritou pokud by svítili,tak v autě skus funkčnost s obyčejnou H4 no a pokud se taky rozsvítí tak bys v autě musel v patici pro žárovku zpřeházet dráty tak aby ty diody svítili
osobně bych ty žárovky vzal a vyhodil to že na autě nemaj co dělat je jedna věc a ta druhá bude zklamání ze světelného efektu -zlatá obyčejná H4
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.