Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod auta v depozitu

Od: franta* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den .Omlouvám se ještě jednou se ptám jak to je s převodem v depozitu.Auto je bez STK je nutno do něj investovat ale to chci až do svého majetku ale jak jsem pochopil nelze převéct bez STK a zaplacení eko daně .Je teda šance převodu bez STK. Ďekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Františku, samozřejmě lze vozidlo převést bez STK, ale jedině s evidenční kontrolou.

Pokud je něco nejasné, zkuste ICQ 55180641, skype: milancukrar

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Vaším majetkem se auto stane poté, co vznikne vlastnický vztah k autu, ten vznikne například uzavřením kupní smluvy mezi původním a novým vlastníkem...nepleťte si zápis vlastníka do registru vozidel se vznikem vlastnického vztahu...vy auto koupíte, původní vlastníke jke povinen tuto skutečnost do 10 dnů nahlásit na registr vozidel, kde bude odhláška na Vás zapsána, jak do velkého TP, tak do registru, tedy do elektronického i písemného seznamu...tento seznam nezakládá ani nekopíruje vlastnické vztahy...investovat do svého majetku můžete hned poté, co jej nabydete...Myslím že je zbytečné převádět auto bez STK, a ponechat jej dalších X-měsíců v depozitu, bez značek na STK nemůžete...pokud tam už auto povezete, předpokládám že nějakou odtahovkou je lepší hned udělat i emise, technickou a evidenční kontrolu a v jednom kroku na sebe auto zaregistrovat a současně ukončit dočasné vyřazení...k tomu musíte mít ještě platnou pojistku...

huky

Dobrý den,chci koupit vozidlo u kterého jsou značky v depozitu a nemá stk tak bych se chtěl zeptat jestli můžu značky vyzvednout já když vozidlo koupím a původní majitel ho na mě odhlásí pokud je to možné když jsou značky v depozitu nebo jestli je musí vyzvednout původní majitel a až poté na mě vozidlo odhlásit a jestli jde vyzvednout značky když nemá vozidlo stk a je v odhlášce.Děkuji za odpověd

Vy si vozidlo zakoupíte, to je právní nybytí.

Pak přijde administrativní. Aby vozidlo na Vás dohlásili - převedli, musíte mít minimálně evidenční kotrolu. Značky jsou stále v depozitu. Vám je vydají jakmile donesete platnou technickou a zaplacení pojistného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]