Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová přední světla vs nutné seřízení?

Od: jirka19* odpovědí: 8 změna:

dobrý den, chci si koupit nová přední světla na felicii, a chci se zeptat jestli si je musim nechat vyštelovat. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidhavel*
hodnocení

1x

Pánové, nevím jak to má Felicia, tak nové auto jsem ještě nevlastnil, ale u starších aut šly měnit světlomety bez zásahu do seřizovacích prvků, tak proč je pak nechávat seřizovat když předtím byly v pořádku?

konečně někdo, komu můžu dát dobrou!
Samozřejmě, jak jsem již psal, pokud nebude nešika tak bez seřízení, pokud je to nešika musí do servisu a je jedno kam.

nespokojenyurednik

no to by byla pravda, kdyby byly karoseria a upevňovací prvky světlometů navlas shodné a stejné a světlo, jednou a navěky seřízené by bylo upevněno v té samé poloze...jenže to není schopen garantovat nikdo...může a nemusí to vyjít...

hodnocení

1x

Kdysi jsem to řešil tak,že jsem postavil auto asi 2 metry před zeď na kterou jsem dal v místech ,kde svítily reflektory bílý papír.Při rozsvícených potkávacích světlech jsem označil rozhraní světla a stínu a po namontování nových parabol jsem se snažil seřizovacími šrouby dosáhnout stejné polohy. šlo to celkem dobře a dokonce to vyhovělo i u STK.

hodnocení

0x

pokud jste šikovný tak nemusíte, pokud to pokazíte holt, odborník to napraví.

Nechci Vás strašit, nic to není, zvládnete to.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pokud nechcete v noci před sebou skoro nic vidět a jde Vám hlavně o to, oslnit všechny protijedoucí řidiče, tak nic neštelujte...jezděte s neseřízenými světly až do další TK, tam Vám je technik seřídí, pokud bude funkční mechaniosmus jejich ovládání, je to v ceně prohlídky...a že jízdou s neseřízenými světly něco porušíte? Tím si hlavu nelamte...

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Pokud zajedete na STK ,tak Vám je za poplatek 100 kč seřídí během pár minut... *palec*

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Samozřejmě nechat seřídit.A nejenom při výměně světel a STK.Není vůbec špatné i vícekrát za rok.Potkávám denně dost vozidel s prapodivně svítícími světly.Jak se zkracuje denní světlo je to dost nepříjemné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]