Nejste přihlášen/a.
Zdravim je nejaka doba kdy muzu mit auto nepojistene napr kdyz sem jedno pojisteni zrusil a druhe si jdu teprve zridit? za prepokladu ze v tu dobu nejezdim po silnici
Ano, maximálně ale 14 dní, aby Vám nevzniklo porušení jiného předpisu.
Zákon 168/1999, §15, bod č. 5
5) Pokud pojištění odpovědnosti zaniklo a nebyla-li ve lhůtě 14 dnů ode dne tohoto zániku pojištění uzavřena nová pojistná smlouva týkající se téhož tuzemského vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události, je vlastník tohoto vozidla povinen nejpozději ve stejné lhůtě požádat příslušné registrační místo o vyřazení vozidla z provozu podle zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích.
povinné ručení platí i v případě nehod mimo pozemní komunikaci - tj. pokud někoho nabouráte třeba v lese...
Ale pokud je vůz např. v garáži na generální opravě, můžete mít nepojištěno "stále".
p. Milane - je tam i nějaký konkrétní postih? Nebo je to stále "nařízeno", ale postih nelze žádný nařídit?
@kolemjdoucí - hmm, tak vidím nějaký můj nesmysl.. při detailním pohledu na pojistné podmínky je "mimo pozemní komunikaci" ve výlukách... takže to se omlouvám. - Pokud tedy na vozíku přivezete vozidlo do lesa a tam si budete chtít rozbít jedno o druhé, plnění z POV nebude... jedině na výjezdu z lesa na pozemní komunikaci.
Hmmm, asi jsem včera večer byl moc pracovně vytížen a zbytečně a rychle reagoval... ale část druhá by mne zajímala - postih za nepojištění...
Před týdnem jsme řešili dodatečnou plnou moc na klienta, co si nepřepsal auto v září 2015 a jezdí stále na původního vlastníka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.