Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistovna nechce uhradit skodu

Od: funcolor* odpovědí: 12 změna:

Dobry den akorat jsem prijel z pojistovny a jsem akorat nastvanej jak semnou zas vyje...

6.4 mi odlitnuty kaminek od vozidla predemnou udelal malou pecku ve vyhledu na 14dni novym okne ktere jsem koupil a lepil sam-materialove me to stalo 3600kc.Pani sem dojel a sepsal protokol o nehode pani mi ho podepsala i kdyz do zadu samozrejmne videt nemohla to je jasny.Nicmene nahlaseni skody me stalo 240kc protoze maji zpoplatnenou linku 841 a MIN pulhodinu casu, potom jsem musel posilat kupni smlouvu na auto fotily mi km a likvidator mi udelal na okne kriz 10krat10cm tzn. jsem poskozeny okradeny celkem o 4hodiny casu-volani na pobocku cas straveny na internetu a 2krat navsteva pobocky potom 240kc za kredit pri nahlaseni skody a ma okno nejen s peckou ve vyhledu ale ted uz totalne znehodnocene kvuli vyritemu krizi od likvidatora ptam se tedy je nejaka spravedlnost mohu se nejak branit mam nejake prava nemohouz mne nutit abych si pripojistil okno proto abych si ho mohl nechat vymenit az mi ho nekdo znici cele mi to pripada postavene na hlavu dekuji za odpovedi a preji hezky den doplnuji ze je pecku mi oipravit nechteli ze je pry primo ve vyhledu ma nejakou cenu kdyz podam trestni oznameni na pani

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

1x
Pani z dobre vule se s vama vubec bavila a vy na ni chcete jeste podavat trestni oznameni? Jste opravdu charakter

hodnocení

1x

Já se hlavně divím té paní, že se s Vámi vůbec bavila. Na mě to čas od času také zkouší nějaký vykuk, takže se ho napřed slušně zeptám, může-li své tvrzení o tom, že jsem mu rozflákal okno podpořit nějakým důkazem. Což samozřejmě nemůže, takže tím končím debatu (přinejmenším tu slušnou část) a odjíždím. Paní se evidentně neorientovala v tom, že díky své neinformovanosti či možná benevolenci přijde o pořádných pár tisíc za bonusy.

Trochu nerozumím tomu, proč Vám tam likvidátor cokoliv ,,vyril´´, pokud tedy škodu neplatila pojišťovna. Já okno měním prakticky každoročně, i mě tam likvidátor vyryje značku, ale pak sklo vymění a s úsměvem odjíždím. Rozdíl je v tom, že mám připojištěné skla a tudíž nemusím nikoho stíhat a otravovat. Nikdo Vás samozřejmě, nenutí do připojištění - ale podle mě se to ušetřené pětikilo někdy dost prodraží, což? *smich*

hodnocení

0x

A co Vám provedla ta paní?

jenda2*
hodnocení

0x

Kdyby jste měl připojištění čelního skla, nebudete řešit blbosti. Trestní oznámení je váš naprostý výmysl, škody způsobené provozem vozidla hradí pojišťovna. Když už píšete, pište srozumitelně a bez pravopisných chyb.

Chybí mi tam pointa, proč nechtějí uhradit škodu. Paní na sebe vezme škodu, o které neví, může tím přijít o bonus a vy chcete podávat tresní oznámení. Je jiná doba.

slzicka*
hodnocení

0x

Čí pojišťovna? Vaše, nebo pojišťovna viníka nehody?

Vaše pojišťovna pokud nemáte pojištěné sklo, nic neuhradí.

Pokud ten protokol o vině ta paní podepsala, tak jim netelefonujte, ale písemnou formou je vyzvěte k náhradě škody.

Pokud to zamítnou můžete se soudit. Ovšem byl by to občanskoprávní spor, ne trestně právní.

hodnocení

0x

Jsou dvě různé verze:

1) Ano, já řidička jsem si vědoma, že jsem najela do kamínků a viděla jsem odlétnout kámen přímo do vozu za mnou - souhlasím s plněním. - tj. pojišťovna plní a nemá důvodu něco řešit či neřešit

2) Víte, já řidička se dívám dopředu a ten vůl na mne troubil, tak jsem zastavila a podepsala nějaký papír. Je to sice možný, že něco někde odletělo, ale jezdila kolem auta a nejsem si vědoma, že bych přímo já zavinila poškození.

Tady je ten rozdíl - 1) - plní se, 2) neplní se (nebylo prokázáno poškození od pojištěného POV

Druhou věcí je poškození likvidátorem - pokud to tak je, jak jste uvedl, požadujte náhradu díky neprofesionálnímu postupu a totálnímu znehodnocení skla ze strany zaměstnavatele daného likvidátora.

doplněno 18.05.16 18:09:

Za dobu působnosti v likvidaci jsme sem tam posílali něco ve smyslu "řidič nezavinil odlétnutí kamínku - nejedná se o zavinění řidiče, nelze plnit" - ale pár právníků to nějak nabořilo a pak se plnilo...

Když se to sepíše šikovně, pak se plní. Včera jsem třeba jel místem "sečení trávy" a ten vůl v traktoru měl nějak blbě ohnutou tu chránící gumu. Bylo mu jedno, že třetí km háže všechno za sebe na silnici. Toto je evidentní zavinění pracovníka - řidiče - ale asi by to bylo plnění odpovědnosti vůči zaměstnavateli, který má na podobné případy pojištěnu živnost.

Když píší dva řidiči osobáků, musí ten jeden náhle najet na krajnici plnou kamení, protože se lekl... a tím zajel do kamení, které odletělo...

Nicméně jak zaznělo - pokud já řidič nejsem schopen souhlasit a potvrdit, že mé vozidlo odhodilo kamínek přímo do vozu za mnou, neznamená to souhlas. Je na poškozeném prokázat tuto vinu - tj. kamerový záznam.

hodnocení

0x

funcolore, už jste vychladl z hněvu?

Hodláte podat na paní trestní oznámění? Z jakého důvodu a jaký trestní čin provedla?

Víte že 99% řidičů by s Vámi vyběhlo, páč by Vám nevěřilo?

Jaký je důvod nevyplacení škody?

amidamaru*
hodnocení

0x

Já osobně bych likvidátora neřešil.Zajel bych na první servis,kde mění okna.Tam mají své likvidátory.Paní škodu podepsala,tak pojištovna musí zaplatit škodu.A nebojte se.Oni mají jiné páky,jak na ně.Stačí jenom jim říct tento problém.

mot
Uz neplati,ze protokol o nehode neni priznani viny?
fex

Protokol o nehodě nic neříká o viníkovi, toho určí pojišťovna právě na základě protokolu. Takže i kdybych do protokolu napsal že jsem viníkem, ale dle předpisů sem měl přednost, tak viník bude ten druhý.

Mimochodem, jak lze zavinit odlétnutí kamínku na asfaltové silnici?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]