Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Depozit v roce 2016

Od: novakk odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám auto v depozitu a chci se zeptat zda ho můžu přepsat na jiného majitele a co vše k tomu já i on potřebujeme. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kakamila
hodnocení

1x
Vytáhneš značky z depositu,zaplatíš pojistku,STK musí být platné(případně uděláš nové),nový majitel na sebe provede evidenčku a založí si novou pojistku.Potom to spolu přepíšete...

hodnocení

1x

Pane Nováku, kupec musí auto dostat na evidenční kontrolu na podvalníku. Poté oba dojdete na registr a vozidlo převedete na kupce.

Není nutná TK, pojištění. Ale nesmí na silnici.

(Doufám, že v depozitu je již po nově a není vozidlo vyřazeno)

kakamila
Ještě Eko daň,v případě staršího vozidla...jinak máme málo informací,jestli je auto pojízdné a v jakém je vůbec stavu(zda ho vůbec "vpustí" na evidenčku...).
danys*
Kakamilo, proč vůbec radite,když o převodu vozidel nemáte ani páru?!
Vozidlo lze prehlasit i v depozitu, chce to vozidlo dostat nejlépe na podvalu a evidenční kontrolu.

Kakamilo, ještě jsem neslyšel, že vy vozidlo nevpustili na evidenčku. Ani pojízdné být nemusí.

Chtělo by to doplnit znalosti předpisu.

doplněno 20.05.16 06:35:

Nováku, nepochopil, ještě musí být ověřená plná moc, že můžete druhého zastupovat.

karel*
Dobrý den, stačí dát kupujícímu techničák,kupní smlouvu a plnou moc? Na evidenční kontrole by si to pořešil sám (jestli to jde?) a poté i přepsal. Auto má značky v depozitu, já to vyběhávat nechci a nerad bych se pak s někým dohadoval že auto kvůli mé chybě nepřepsal... Díky

Pokud kupujícímu věříte? Osobně bych si to raději oběhal s ním nebo sám s jeho PM!

Karle Vaším postupem riskujet problém, který budete složitě řešit.

novakk
hodnocení

Takže jestli jsem správně pochopil tak stačí pouze velký techničák, kupní smlouva a evidenční kontrola psaná na jméno kupce. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]