Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný zvuk od brzdy

Od: santaklausvlete odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Když nešlapu na brzdový pedál, tak se mi od levé přední (Kotoučové) ozývá takový pískavý zvuk, jako kdyby o sebe třela guma. Když začnu brzdit, zvuk zmizí. Pohledem jsem závadu nezjistil, zítra se na to chci podívat. Dokážete mi poradit, co by to mohlo být? Škoda Octavia 1.

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Chce to asi pročistit brzdy.

hodnocení

0x
Bude to přituhlí bud na destičkách nebo na plovoucích šroubech ,taky múže bejt přituhlej píst brzdiče nebo se ti ten krycí plech múže opírat o kotouč
vectra-club.cz/...
Rozeber to vše očisti a rozhejbej

asd1
hodnocení

0x

Kontrola brzd - shodit kolo a prohlédnout co tam dře. Nečistota, ohlý krycí plech, zatuhlý třmen nebo klidně i obložení sjeté na plech.

fik
hodnocení

0x

Zatuhlá brzda,na starých autech a vzhledem k tomu jakou údržbu češi autům dávaj je to velice obvyklá závada. Brzdu rozdělej a pokud náhodou nemáš desky sjeté až na kov což si nemyslím,prootže to vy při brzdění dělalo šílený kravál tak pokračuj následujicím postupem- Vem grafitovku a pořádně namaž vodící čepy-samozřejmě zase ne tolik aby to všude kapalo-hlavní je je vytáhnout a promazat ten vnitřek. Potom jdi na pístek,pomocník ti šlápne na brzdu a pístek se musí po vysunutí o něco vrátit-je to dobře zřetelné,pokud se nevrací tak rozhýbat a pokud už je hodně poškozený,třeba má zrezlé stěny nebo prasklou manžetku tak vyměnit se všemi gumičkami,jedině tak zajistíš že se ta závada nevrátí. Až to budeš mít tak jdi na druhé kolo,protože je velice pravděpodobné že tam by se podobná závada vyskytla v brzké době.

Taky oddělej bubny a zkontroluj zadky. Po tom všem kup novou kapalinu a poctivě přes šrouby to vyšlapej a pokud už nekde jsou segmenty na hraně tak je můžeš klidně koupit a vyměnit,tím nic nepokazíš

Je to staré auto,ty odpovídáš za jeho technický stav a nesmí být ohrožení pro ostatní,vím že jiní ti budou třeba radit nějaké pofiderní postupy,ale kdyby jsi někde někoho naboural a zjistilo se že nemáš auto v odpovídajícím stavu,cvakneš to všechno ze svýho. A tohle jsou brzdy,na tom rozhodě nešetři a dělej to poctivě

umpalumpa

nebo si zajdi do servisu (think)

asd1

správně by tyhle věci měla dělat pouze "osoba znalá" tj. automechanik...

Desky ojeté na plech kravál vůbec dělat nemusí. Zažil jsem auto které brzdilo normálně a přitom na jednom předním kole byla jedna deska plně bez obložení a na druhé zbývyla polovina plochy. Ani to netáhlo do strany.. Přišlo se na to až při kontrole brzd při výměně kol...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]