Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis brýlí do ŘP

Od: honzav88* odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych se poradit jak postupovat se zapsáním brýlí do ŘP. Čeká mě výměna ŘP a brýle nosím trvale, mám je i na fotografii na OP, takže bych je radši do ŘP nechal zapsat - v době vydání současného ŘP jsem je nepoužíval a lékeř nic na úřad nenahlásil, takže sem to do teď neřešil, to jen pro vysvětlení. Teď k dotazu je nutné před výměnou jít k dr. a nechat si podepsat nějaké potvrzení? nebo stačí do žádosti na vydání nového ŘP pouze zapsat tuto informaci? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

1x

Nechápu vás. Proč se dobrovolně udávat a páchat harakiri. My Češi jsme fakt divní.

honzav88*
Protože brýle nosím a bez nich bych do auta nesedl stejně. Jsem s brýlemi vyfocen v občance takže dohadovat s policií se mi připadne nechce, navíc jezdím často do zahraničí a tam se dohadovat vůbec nehodlam. Veškeré zákonné požadavky plním do zahraničí dokonce vozim i nahradni, tak nevím jak mi zapsání do RP může ublížit?

jenda2*
hodnocení

1x

Pokud brýle potřebujete, tak je noste. Není ale důvod kdejakou blbost úřadně zanamenávat. To tedy vážně nechápu. Bude se vám pak lépe řídit, když to budete mít zapsáno?

Za komunistů se to zapisovalo z úřední povinnosti, dnes je snad jiná doba !

hahanaj*

zapsané to musí mít v řidičáku ,to není výmysl ani blbost

doplněno 14.05.16 13:50:

jenda 2

bohužel to je ouřad no*smich*

jenda2*

Proč by je tam musel mít zapsané? Aby věděl, že špatně vidí do dálky? Apríl už není... Nosím brýle, ale jen někdy a lékař mi je nezapsal, jelikož jsem je tam nechtěl. Je to jen na mě.

doplněno 15.05.16 10:30:

Může se stát, že náhodou nebudete mít brýle u sebe a zastaví vás hlídka. Máte zaručeně pokutu. Pokud nemusíte, nedávejte úřadům proti sobě možné záminky. Sám víte co a jak a nemusí vám nikdo stát za krkem a číhat na každou chybičku, aby vás pokutoval. Toto se mi skutečně stalo.

joudic*
hodnocení

0x

pocitejte s tim, ze pak potrebujete napriklad do Italie bryle nahradni, jinak vam hrozi vysoka pokuta... atd. Osobne brejle mam (astigmatismus + 1 a 1, 3/4, nejak tak, uz nevim) v lete chodim ven a jezdim bez nich (ve dne), v noci nebo v desti je nasazuju, protoze je nahovno, kdyz oci zaostruji na kapky (a odlesky svetel) na skle, protoze dal nelze proostrit, a tak si mozek/oko samo vybere tu blizsi zaostritelnou vec a ridici ve stejnem smeru nemaji moc pochopeni pro to ze jedu max 80-90kmh protoze co vidim hlavne jsou stekajici kapky :D :) Nejsem zadny slepejs, ale nedoostrim na SPZ, nazev auta atd, uz je to mazle jak foto z roztrepanych rukou :) ja tomu rikam aura okolo veci :) Je lepsi bryle ofiko nemit a mit je pohozene v pristrojovce pro strejce prihodu, aspon pro me. Pouzivam je hlavne u PC, je to prijemnejsi, nikoli nezbytne.

doplněno 13.05.16 23:54:

navic ano... pravidelne prohlidky apod, sam si zadelavate na buzeraci svou poctivosti...

hodnocení

0x

Jo, tak to bývá docela problém, ale že by si tohoto někdo všiml? Jak chcete, píše se to do ŘP, pokud vím, ale toto by musel potvrdit lékař, který provedl zdravotní prohlídku pro ŘP, pokud jí podléháte. Podléháte jí? Je vám nad 55 nebo jak to je ( teď si na to přesně nevzpomenu, ty povinné prohlídky)? Pakliže ne, neřešil bych to. Nevím, proč bych měl uvádět věci, které se týkají mé osoby, není-li to nezbytně nutné. Nemáte-li to od lékaře nařízené, vys... se na to. Proč to uvádět dobrovolně, nevidím rozumný důvod. Ale dioptrické brýle (jak je používáte), si do auta jistě k řízení vezmete, kvůli bezpečnosti, ne?

hahanaj*
hodnocení

0x

manžel si měnil řp a musel mít od lékaře potvrzení,které odevzdal při vyzvednutí , že nosí brýle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]