Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou škodovku

Od: amoniak odpovědí: 10 změna:

Dobrý den uvažuj o výměně auta nyní mám feldu a ta dosluhuje chci proto jine auto. měsičně najedu cca 1000km s toho 750 po dálnici.premyslm o octavce II 1.6 mpi libi se mi a po koupi udelat do auta plyn jsem kldny ridic a ne zadny schumacher :-D Podle znamých se mi diesel s timto najezdem nevyplati tak se ptam jaka je benzinova spotřeba zavady caste a popripade jakou ma spotrebu v lpg a chtel bych kombi kvuly kocarku na auto mam 130 000 Mirek

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
Skodovku? Zadnou...

hodnocení

0x

Sused má to auto,kupované nové s namontovaným továrenským LPG,má najazdených 100 000 a jedine čo mu odišlo bola riadiaca jednotka na prepínanie benzín-plyn.Spotrebu na benzín ma okolo 8 l,no na LPG cena jazdenia sa mu vyrovnáva na cenu spotreby dieslových verzii.On praktický má benzínovú nádrž na jeden rok.Auto je 5-ročné.

hodnocení

0x
Octavia II s 1,6MPI často začne brát kolem 150 000km olej, a to ne zrovna málo.
Oprava vyjde na cca 17000Kč...
to pomůže a pak je to věčné motor...

asd1
hodnocení

0x

S tímhle nájezdem se ti nevyplatí ani plyn.. O2 s 1,6 MPI možná novou a až začne žráto olej tak pryč s ní - takovou nejspíš budeš kupovat...

Koukni na Focus a klidně dvoulitr - na dálnici to bude žrát stejně jako slabší... I když nejsi Schumacher tak rezerva ve výkonu se hodí a je rozdíl jestli si to ve 130 kmh jen vrní i do kopce nebo v každým kopečku musíš podřazovat a žhavit to na plnej kotel ;)

Nafta obecně se vyplatit může, ale nesmíš koupit střep před smrtí kde tě potká luxusní kombinace čerpadlo, vstřiky, dvouhmota, turbo a DPF. Tj. při koupi pořádně proklepnout diagnostikou a zkušeným motorářem, jestli je motor opravdu v pořádku. Nebo koupit levný auto s "motorschaden", udělat za 60k generálku a mít 200 tkm klid (pokud dáš motoru to co potřebuje) 2,0 TDCi klidně.

hodnocení

0x
Z 1,6 byva casem olejnicka. Radeji bych sel do jinych atmosfer.

fik
hodnocení

0x

Felda ti dosluhuje a chceš koupit oktávku která je stejně stará?. Buď si oprav feldu nebo kup něco novějšího,to bude na stejno co ta felda. Jinak 1,6 je docela dost olejožrout

jenda2*
hodnocení

0x

Octavia diesel. Nedejte na přechytralé úvahy těch, co diesel nemají. Po několika benzínech jsem se za čas vrátil k dieselu a jsem spokojený. Servis je obdobný, ND stejné, náklady nižší. Potřebujete ještě něco dalšího?

Je diesel a diesel. Ano rotacka je dobra a vse stoji par kacek.
Ale nove eko diesly s dpf , vstriky , dvouhmotkou ... jiz zas tak paradni v cene nd nejsou.
fik

Pravdu díš,na starou rotačku má jen máloco. Dnes už je situace jiná,diesely a celkově všehny motory jsou nacpány tolika ekokur**kama že jejich údržba už je celkem peklo

pred
hodnocení

0x

Určitě bych tebou šel do něčeho novýho a feldu už hoď na hřebík :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]