Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně nastavit tlak CO2 při svařování

Od: fastcrash* odpovědí: 5 změna:

Mám půjčenou svářečku einhell SGA 145 turbo a potřeboval bych poradit jak správně nastavit tlak co2. Se svářečkou se učím. Provařit silnější materiál není žádný problém ale když chci vařit plechy, tak se mi to nedaří. *nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

0x

Záleží na síle materiálu.

Nastavit průtok plynu na průměr drátu x10. Svařovat pod úhlem 45 ° směrem od svařovaného místa s drátem v lázni. Tak se nejlépe svařují tenší plechy. Proud a posuv drátu je třeba vyzkoušet. Malý posuv natahuje oblouk, velký netvoří rozlitou lázeň. Správný zvuk se rovnoměrné sršení. A hlavně nepracovat v průvanu. Pak jsou ve svarů póry.

Já mám SGA 170 a na karoserie je to fajn. Na silné trubky ne.

hodnocení

0x

Se 145 provaříte tak do 5 mm, s centimetrem už bude možná problém. Co se nedaří? Propalujete tenký plech? To ovšem není dáno (podle mě) tlakem CO2. Já nejsem svářeč profesionál, jen amatér, ale podle mě je jediným řešením u tenkých plechů (třeba karosařina nebo "polepení" již doslouživšího výfuku svařovat v krátkých intervalech, tak aby roztavený materiál neodkápl, ale vychladl. Rozhodující je především rychlost posuvu drátu a nastavený proud, CO2 nenastavuji. Jistě se tu ale objeví odpověď nějakého svářeče.

fastcrash*
hodnocení

Když nastavím silnější proud, tak plech propaluji, když dám menčí, tak to prská a dělá neplechu a svár není pěkný. Zkouším na kusu plechu všechny možné nastavení a nějak se mi nedaří. Na tlustším materiálu si jí dokážu nastavit dobře. Pěkná housenka, zvuk, dobře provařený materiál. Na plechu se mi ale nedaří *hi*

jenda2*

Prská to tehdy, když je v místě svaru rez.

moula*
hodnocení

0x

Záleží na plechu, valcovaný za tepla, studena, jakost a.t.d.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]