Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, které autobusy - typy, rok výroby, rok uvedení do provozu atd - musí mít omezovače rychlosti. Existuje vyjímka, kdy např. starší typ autobusu omezovač nemá?Je to povinná výbava? Děkuji
Domnívám se . . . .
protože jsem zatím nikde nepotkal autobus, který by jel předepsanou rychlostí a zvláště na dálnicích, myslím si že omezovače nemají resp. je mít nemusí. Proč by taky. Jediné co musí je dodržovat rychlost, kterou většinou nedodržují. Na rychlost mají přeci tachografy, které ji zaznamenávají, ale existuje min.10 způsobů, jak to (ti zlobiví) řidiči obcházejí. Někde jsem slyšel o omezovači otáček motoru, to bych skoro chápal jako moderní standard od výrobce, aby se motor nezničil. Třeba Vám nějaký řidič odpoví fundovaněji, uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.