Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kupuji automobil Š. favorit a s prodavajicim jsme se domluvily že auto na sebe nemusim přihlašovat ( proste se chci vyhnout eko dani). poradi někdo jak by mela vypadat smlouva tak aby me ani prodavajicimu nevznikly žádné potíže? nedavno jsem na ni nekde narazil, ale to jsem ji este nepotreboval... předem děkuji
Domnívám se, že právě nepřepsáním se výhledově prodávající může dostat do potíží. Při nehodě se majitel vozidla myslím nestává ve všech případech osvobozemým od zodpovědnosti za jeho provoz. Další př. někde Vám dají botičku a složenka pak příjde na majitele, to kdo s tím zrovna špatně parkoval předpokládám policii zajímat nebude.
nazval bych jí smlouvou o dlouhodobém pronájmu vozidla, kde se nájemmce pronajímateli písemně zaváže, že bude o auto řádně pečovat, zajišťoval STK, platit pojistku, řešit svým jménem případné dopravní přestupky, atd...velký TP zůstane u původného vlastníka, malý TP a auto u pronajímatele...smlouva bude podrobná a písemná, buď na dobu určitou, nebo neurčitou...až auto doslouží, dá ho původní vlastník k ekolikvidaci a následně vyřadí z registru svým jménem...počítám, že déle než 2 - 4 roky tímto autem jezdit nebudete...možný problém by nastal, kdyby jeden z Vás náhle zemřel...
ano, pane NÚ, máte samozřejmě pravdu, ale osobně jí nedoporučuji, páč těch problému co může nastat.
Něco jiného by bylo u kámoše, rodiny atd.
znáte dnešní právní systém? jistě ano! každá smlouva je napadnutelná a zpochybnitelná, tudíž nemusí být v každém případě neprůstřelná. Šel by jste do něčeho takového vy sám pane přispívateli NÚ? Sdílím názory s milanemC. Zdravím Mi.
dělají to tak i leasingové společnosti a nebojí se napadání a zpochybňování smluv, auto je obyčejná věc, každý si s ním mlůže dělat co uzná za vhodné, bez velkého TP nájemci jen těžko někdo udělá technickou kontrolu, převod auta na někoho jiného je také nemožný, tak čeho se bát? Já favorita bohužel nemám, takže nemám do čeho jít...
Nechápu, kdo a proč by zpochybňoval uzavřenou smlouvu o pronájmu, není problém sepsat jí před svědky nebo u notáře, něco to bude stát...rád si pčečtu Vaše lepší návrhy...
V každém případě by měl prodávající odhlásit auto na nového vlastníka, splní tím zákonnou povinnost a tím to pro něj končí, nový vlastník se může vyhnout eko-dani tak, že bude do doby než mu propadne technická jezdit s autem v "odhlášce", pak autovrak odevzdá k ekolikvidaci a s potvrzením o odevzdání autovraku na sebe na úřadě auto zaregistruje a ve druhém kroku trvale vyřadí...to vše bez pojistky a dalších protokolů. které nejsou nutné...zaplatí jen správní poplatek 800,- Kč, eko-daň ale platit nebude...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.