Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemá výkon, dusí se

Od: mikebrown odpovědí: 5 změna:
Zdar. Typek ke mě přijel s tím že mu z ničeho nic nejede poradně auto. Jako automechanika mě první napadlo že mu to samo brzdí. Jo brzdí, kotouče horké ale na rovině jde potlačit. Zkontroloval jsem kabeláž OK. Filtr OK. Dal jsem ruku k výfuku a pěkně horké plyny z toho šly. Tak horké že to zahrivalo i páku ruční brzdy. Ventilátor se spouštěl furt i když byla teplota uprostřed. Ale motor hořký jak svině. Koukl jsem do nádržky od chladící kapaliny a byla pěkně černá, bublalo to tam a byly tam stopy po oleji. Když jsem to projel tak se to po plném plynu dusilo a do kopce to těžce zrychlovalo. Mám vážné podezření na prasklé těsnění hlavy, co vy na to?
doplněno 06.05.16 23:23: No tak prý je to čím dál horší a ani kopec už mu to nechce vyjet. Začalo to vcera.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

"Jako automechanika" - to mi k dotazu vůbec nesedí. Automechanik by se takhle neptal, ale měl by jasno. Buď má základní mezery ve znalostech nebo to není automechanik...

Buble do vody + olej ve vedě = netěsné mezi spalovacím prostorem, mazáním a chlazením = těsnění hlavy, ruplá hlava/ blok atd.

Podle popisu rovnou shodit hlavu. Pokud motor není v dobrém stavu tak může být levnější vyměnit celý motor než se v tom hrabat... Těsnění hlavy, šrouby, práce, a už lítaj tisíce. Ruplá hlava/ blok = zbytečně placená rozborka. Celý motor taky pár tisíc = kouknout na nabídky a pak se rozmyslet jestli oprava nebo výměna...

tomasek*
hodnocení

0x

Takhle na dálku těžko říct. Dle černé nádržky chladící kapaliny možná prasklá hlava nebo těsnění. Hlava ven, tlaková zkouška a uvidí se. Když bude OK, vyměnit těsnění.

zakuj
hodnocení

0x
Pokud je tepla rucka tak bude pricpanej vyfuk, nebo katalyzator. Sundat, vyklepat, projet. Olej v nadobce bude asi kvuli tesneni pod hlavou.

amidamaru*
hodnocení

0x

Podfouknuté sací ventily.Skus tlaky válců.Nenapsal jsi typ vozidla.Může to být i porušený předstih,Nebo ti zahlcuje.

mikebrown
hodnocení

Omlouvám se, je to Ford Mustang 4.6i rok 1997.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]