Nejste přihlášen/a.
prosim tě, než začneš rozdávat rozumy, něco si o tom přečti - takže : VIF super benzin aditiv. Je to prokázané. ...akorát že u benzínek (a i třeba v Globusu) maji a berou jen Super diesel aditiv - pravda, že ty dnešní choulostivoučký diesely to potřebujou víc.
Přesně tak - aditiva jsou pricipielně něco jako různé přípravky pro lidi typu GS Condro a pod. Prostě placebo jako zvon, obzvláště u benzínu.
Chápu, že existují lidé, kteří mají potřebu stále něco vylepšovat a ladit. Proč ne? Každý máme svého koníčka. Já od auta očekávám, že bude jezdit a to dlouho a spolehlivě. To jsou pro mě priority. Ročně nalítám okolo 100 tkm, jezdil jsem už spousty aut - benzín i diesel. Nikdy jsem do žádného nelil žádná aditiva - a přesto mi žádné z aut neodešlo na motor a to mnohé jsem odevzdal s více jak 400 tkm na tachu. A to tankuji u Shell - ne že bych byl přesvědčen o superkvalitě jejich paliv - ale firma koupila ShellCard. Netřeba snad zdůrazňovat, že žádné z aut netankovalo ,,prémiová ´´ paliva typu V-Power a pod.
I když - mé (nebo spíše rodičů) auto - Š1000MB vyžadovalo za krutých mrazů Velfobin do benzínu, jinak měl tendenci zamrzat v trubkách pod autem. Ale to asi nebude to ,,pravé´´ aditivum, že?
Prostě řečeno - tankujte normální paliva a no problem.
bez aditiv tankovat kvalitní benzín u ověřené stanice ! Zvláště u benzínu jsou VIF něco jako placebo.
VIF jsem používal v mrazech do nafty - u benzínu prostě jen tankuji dobrý benzín u čepra nebo benziny. VIF do benzínu je možná poznat v laboratorních podmínkách, v reálu je rozdíl minimální.
Když bude mít dobré filtry a olej, bude mít dobrý tah.
VIF do benzínu bych nekupoval.
a porovnání oktanů - autorevue.cz/...
0,05 L VIFu do 25 L nafty se "určitě projeví"... Proti zamrzání nafty v některé zimě bohatě poslouží 5 % benzínu. Pro zvýšení mazivosti 2-4dl, motorvého oleje pro dvoutakty. Ale spoléhat na VIF je opravdu směšné.
No jestli lejt olej pro dvoutakty a benzín do nafty pro dnešní citlivé diesely(hlavně ty common raily) to nevím jestli je to úplně dobrý nápad když tomu vadí i schválená biosložka. To už možná opravdu radši ten VIF,i když jeho účinnost je do značné míry placebo
Všechny novější motory biosložku spálí bez problémů. Olej pro dvoutakty naprosto stejně. Je to jen mazivo a v procesu spalování to nemá na nic vliv. Přidávám olej do nafty přes 20 let, vstřiky vždy přežily ostatní části auta. Už logiky věci to je žádoucí. Nafta svou mazivost také musí mít a po testech je jasné, že na západní straně Evropy ji má větší. VIF je naprostá zbytečnost a přesto ji tam kde kdo leje. Karbon při dobrém stavu vstřiků nikdy nemůže vzniknout.
Biosložka zanáší vstřikovací trysky,to řešilo plno lidí,hlavně pokud někdo nejezdí s autem denodenně,tak se začne z paliva ten biosajrajt vylučovat podobně jako když zamrzne nafta a vysráží se z ní parafín a vzhledem k tomu jaký má common rail tlak a jak malinké má vstřikovací otvůrky,to může být likvidační. Když jezdíš každý den hodně kilometrů tak to není tak akutní,protože se z toho ta biosložka nevysráží jak se tam palivo pořád pohybuje. Takže pro ty co toho nenajezdí tolik,a jestli opravdu má ten VIF nějaké čistící účinky,tak bych jej možná úplně nezatracoval,určitě lepší než nic.
Mazivost nafty myslímže je zbytečný zvyšovat,všechny části vtřikovacího systému jsou na danou mazivost nafty navržené ještě i s určitou rezervou,samotná nafta nemá mazivost špatnou,benzín nemá mazivost téměř žádnou a taky na něj musí vstřiky chodit.
Karbon vzniká i stylem jízdy,pokud někdo jezdí stylem 80 za hodinu maximálně do kauflandu nebo k doktorovi,a nikdy ten motor pořádně nevezme pod krkem,tak i s dobrými vstřikovači tam může vzniknout karbonu mraky,protože jednoduše ve spalovacím prostoru nevznikne dostatečná teplota aby vyhořel,takoví lidé taky mají velice brzo problémy s filtrm DPF,tam zase platí že pokud někdo jezdí více tak jeho životnost není tak tragická jako když někdo jezdí malinký kousíčky
Aditíva jsou zbytečné.Už začínají v rámci konkurence pumpy samy namíchavat.Například pumpy od MOL to mají namíchané už v ceně.Agip už taky začíná.Takže do roku už to budou mít všechny pumpy.
S tím Agipem máte pravdu, ale šlo tuším pouze o zimní naftu a to ještě naposledy 2 roky pozadu - co si pamatuju. No nic, asi všichni, už napsali k tématu své, takže koho to zajímá, určitě se podívejte na stránky o aditivech do PHM na oleje.cz/... .
Nechtěl jsem dávat odkaz dříve, abych neovlivnil diskusi. Na odkazu se o tom dozvíte hodně. Sám jsem aditiv vyzkoušel vícero za cca 3 roky, nakonec jsem jsem zjistil, co jsem už napsal - nemá to smysl.
Důležité je (jak tu někdo psal) tankovat u pumpy, kde se předpokládá velká výtoč PHM a měnit včas motorový olej.
Nikdy jsem si do nafty,benzínu či LPG žádné aditivum nepřidával a nikdy jsem neměl problém s palivem a stále jezdím. (už více než 700tis km)
Kde jsem udělal chybu?
Hk,nectu zadne blaboly.Zajimave je,ze v nemecku nemaji problem s common-railem s pilinami v palivove soustave a v cechach je to velky poblem.Tato zavada prave vznika z nekvalitni nafty.Par znamych dela v autorizovanych servisech v nemecku a tuto zavadu neznaji.
CR motory jsou stejně ne/poruchové v DE i CZ. Německá nafta obsahuje obvykle více řepky, jak ta česká. Problém je pouze v tom, že cisterna, která zaváží kdejakou malou pumpu v CZ (kde čepuje přes polovina řidičů) často nejede z rafinerie, ale třetího či čtvrtého meziskladu, kde se PHM znehodnotí ať už úmyslně či neúmyslně. Naftu, kterou vyrobí obě české rafinerky, mají kvalitu velmi dobrou. Naopak bych varoval před koupí čisté neaditivované a bezřepkové nafty od EuroOilu nebo OMV MaxxMotion. Obě nafty mají problém s mazivostí, sice jsou ještě dle normy, ale na hraně. Základem nafty je její mazivost a ta se spolehlivě zajistí řepkou.
Tyhle nářky na řepku jsou nesmysl, dle vás by české pangejty musely být plné odstavených kamiónů, autobusu, dodávek - vždyť přece tankují českou naftu a ta poškozuje motor. Blábol a hoax.
Do minulého měsíce jsem žádná aditiva nepoužíval, vždy jsem tankoval LPG i benzín u "no-name" stanic. Ale jak se v dubnu zvýšily teploty nad 20°C, začal jsem mít problém se startováním (ráno při nižších teplotách o startovalo bez problémů). Tak jsem koupil aditivum. Včera teploty nad 20°C a startovalo to bez problémů. Ano, není to důkaz, mohlo to být způsobeno nečím jiným. Ale myslím si, že po 260 tkm si motor aditivum zasloužil, kór když jezdím převážně na LPG.
Koupil jsem VIF, protože jednak ho všude vychvalují a taky protože se výrobce nestydí na svých stránkách publikovat bezpečnostní list, kde je uvedeno složení.
Takže moje doporučení je buď přidávat aditivum do levného benzínu a nebo si kupovat dražší aditivovaný benzín. Myslím si, že z dlouhodobého hlediska to není potřeba dělat stále, že to stačí dělat každé druhé, třetí nebo x-té takování. Záleží samozřejmě na konstrukci motoru a způsobu používání auta ... krátké trasy po městě vs. dlouhé trasy po dálnici, přímé vstřikování vs nepřímé, EGR ventil ano vs. ne, způsob odvětrávání klikové skříně atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.