Nejste přihlášen/a.
Mam transporteka t5 2009 .1.9 tdi zazala mi blikat kontrolka zhaveni a pisemi to motorstorg werkstatt co to je za zavadu
Mně ta kontrolka u Tranzita 2,5 td svítila stále.8 roků jsem s tím jezdil bez žádné poruchy.Jediný problém byl,Jak bylo -5 stupnů.Problém se startováním.Jak bylo víc,nebo mín,problém nebyl.Dle mého tam strkají kontrolku jen pro návštěvy servisů.Vlej si do oleje -milikek-A vše se ti utěsní a rapídně se motor ztiší.Na motoru jsem mněl nalítané 560 tisíc.Dokud synovi nedal přednost strom.
U Fabie 1,9 TDI 74kW se mi tento týden při teplotách cca -12 stupňů stalo, že při prvním startu ráno se kontrolka žhavení normálně rozsvítila a po několika vteřinách zhasla, začal jsem startovat, motor startoval delší dobu (třeba 4 vteřiny) a během startování se kontrolka žhavení znovu rozsvítila a zhasla až po nastartování motoru. Rozsvěcuje se při startování jen při nižších teplotách a jen při studeném motoru. Z jakého důvodu se ta kontrolka žhavení rozsvěcuje i při startování při nízkých teplotách? Je to normální nebo je to závada? Děkuji za radu
Kontrolka žhavení je zapojena buď do řídícího relé žhavení a u novějších aut do řídící jednotky motoru. Po zapnutí klíčku proběhne test a rozsvítí se na chvilku kontrolka a zažhaví. U všech aut až na výjimku žhaví motory i po startu, takzvané dožhavování. Ale kontrolka ani nesvítí ! V manuálu u Jeep Cherokee (commonrail) dokonce je taková tabulka, kde je vypsáno při jaké teplotě a jak dlouho žhaví a jak dlouho svítí kontrolka na palubce. Mezi +5°C kdy žhaví 110sec a -10°C žhaví 180sec. Při +5°C kontrolka jen problikne, tak při -10°C svítí desítky vteřin... U některých vozidel co nemají kontrolku "grilovaného kuřete-check", tak je použit symbol žhavení, převážně u vozidel koncernových. Pravdou je, že se tam signalizuje i nefunkčnost brzdových světel... Nejlépe načíst na diagnostice... Mnohé novější řídící jednotky identifikují i vadné žhaviče...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.