Nejste přihlášen/a.
Hezký slunečný den všem ! Dotaz : Co hrozí řidiči, který v autě určeném pro 5 osob veze osob 6. Ty čtyři jsou malé děti. Prosím, nechci rozpoutat diskuzi, že je to nebezpečné, páč děti nebudou připoutány. To ponechme stranou. Děkuji.
Nepoužití dětské autosedačky-4 body,pokuta do 2000 kč na místě nebo ve správním řízení 1500-2500kč §125c/1k ( 12bodu.cz/... ale v případě vícero dětí?
diesel. Děkuji. No, pokuta je za každé dítě a body se za děti sčítají. Teď jde o to, co je za to, že je tam více převážených osob.
danys. Ale to se pleteš. Směrem k dieslovi to není arogantní odpověď. Naopak. Takže mu děkuji ještě jednou. A co se týká odpovědi hk - já opravdu nepotřebuji vědět, co si kdo myslí. Potřebuji vědět fakta. Fakt se domníváš, že když v autě budou dvě děti, ani jedno nebude mít sedačku, tak je jen jedna pokuta a body se opravdu nesčítají? Body za to opravdu jsou. Mě spíš zajímá to, co se děja, když je v autě více osob. A vlastně je jedno, jestli to budou děti nebo ne.
body se nesčítají nikdy... když se řidič dopustí dvou přestupků za body, dostane body za ten horší z nich
Dle mého to hrubé porušení předpisů a zakáže vám dál pokračovat v 6ti lidech. Když narazíte na blbce, tak i kvůli přepravovaným dětem vás dá do správního řízení, nahlásí sociálce. Je to můj laický odhad... To je jako byste v dnešní době chtěl jet na červenou přes závory - trest bude horší než smrt.
Počet přepravovaných osob starších 12 let nesmí překročit počet povolených míst určených k přepravě osob (§ 48 odst. 1). Takže v autě, které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, na zadním sedadle nic nehrozí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.