Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postih řidiče

Od: sebod* odpovědí: 11 změna:

Hezký slunečný den všem ! Dotaz : Co hrozí řidiči, který v autě určeném pro 5 osob veze osob 6. Ty čtyři jsou malé děti. Prosím, nechci rozpoutat diskuzi, že je to nebezpečné, páč děti nebudou připoutány. To ponechme stranou. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nepoužití dětské autosedačky-4 body,pokuta do 2000 kč na místě nebo ve správním řízení 1500-2500kč §125c/1k ( 12bodu.cz/... ale v případě vícero dětí?

sebod*
hodnocení

diesel. Děkuji. No, pokuta je za každé dítě a body se za děti sčítají. Teď jde o to, co je za to, že je tam více převážených osob.

danys*
Pokuta je jedna a body se nescitaji.
Tuším,ze to je do 2000 a bez bodu,pokud samozřejmě nelze uložit za bodovaný přestupek jak psal kolega.
Když tak ctu vaše arogantní odpovědi, tak si to najdete sama. :-D
sebod*
hodnocení

danys. Ale to se pleteš. Směrem k dieslovi to není arogantní odpověď. Naopak. Takže mu děkuji ještě jednou. A co se týká odpovědi hk - já opravdu nepotřebuji vědět, co si kdo myslí. Potřebuji vědět fakta. Fakt se domníváš, že když v autě budou dvě děti, ani jedno nebude mít sedačku, tak je jen jedna pokuta a body se opravdu nesčítají? Body za to opravdu jsou. Mě spíš zajímá to, co se děja, když je v autě více osob. A vlastně je jedno, jestli to budou děti nebo ne.

body se nesčítají nikdy... když se řidič dopustí dvou přestupků za body, dostane body za ten horší z nich

jentak*

Děti se nepočítají na kusy. Takže když se Vám, úplně teoreticky, povede sehnat zadní sedačku se zádržným systémem pro 4 děti, tak vepředu zcela legálně pojedou ještě dvě dospělé osoby.

hk
hodnocení

0x

Dle mého to hrubé porušení předpisů a zakáže vám dál pokračovat v 6ti lidech. Když narazíte na blbce, tak i kvůli přepravovaným dětem vás dá do správního řízení, nahlásí sociálce. Je to můj laický odhad... To je jako byste v dnešní době chtěl jet na červenou přes závory - trest bude horší než smrt.

sebod*
hodnocení

hk. Děkuji za laický odhad, ale ten mi je naprosto k ničemu. Prosím diskutující, kteří se budou také POUZE DOMNÍVAT, nechť se zdrží komentářů, nebo ať si založí svoje vlastní diskuzní vlákno. Za konkrétní odpovědi moc děkuji

x®
hodnocení

0x

Počet přepravovaných osob starších 12 let nesmí překročit počet povolených míst určených k přepravě osob (§ 48 odst. 1). Takže v autě, které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, na zadním sedadle nic nehrozí.

uska*
hodnocení

0x

Vezla jsem 4 děti do 12 let vzadu a v předu jednoho dospěláka. Dvě děti neměly sedačky a pásy. Usmlouvala jsem to na tisícikorunovou pokutu zaplacenou na místě. Bylo to asi 100 m před cílem (turnaj v pincu).

doplněno 07.05.16 19:14:

jo jo sebod - já říkám, blbá můžu být, hlavně že mám štěstí

sebod*
hodnocení

usko, tos měla štěstí. Kápnout na blbce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]