Ahoj,mohl by mi někdo poradit? nesvítí mi zpětná světla bílá obě (zpátečka zařazena,motor neběží,klíček zap.v předposlední poloze,palubka svítí,všechna ostatní světla se dají rozsvítit,žárovky ok, prý nějaký spínač na převodovce při zařazení zpátečky se mechanicky spojí jako kontakt.ČUMÍM NA MOTOR A SHORA NA PŘEVODOVKU A ŽÁDNEJ PŘEPÍNAČ NEVIDÍM.V knize Oprav si sám je to divně popsané a ještě divněji (obrácené) nakreslené.Opel Astra F /1,6 / 55kW, sedan 1997.Nebo existuje ještě nějaká jiná zrada?
U levého kola,vedou tam dva dráty,pod kulisou řazení.Vytáhni je očisti konektorky,zapni klíček a spoj je k sobě jestli se světla rozvítí ta je spínač v ( ! ) (někdy stačí očistit).Jestli se nerosvítí je zrada jinde (pojistky kabeláž...)
Magor ti to napsal přesně.Ale nevím,jestli ses díval na žárovky.Stačí aby byla jedna vypálena a obě ti nesvítí/seriově zapojení/V manualzadní je u jsou i pojistky,ale bývá,že spětné jsou spojené s něčím./třeba s brzdovými světly/
cicko*
"Stačí aby byla jedna vypálena a obě ti nesvítí/seriově zapojení" - to je vlastní dedukce nebo je to mylně vyčteno z el. schémat?
U některých automobilů musí běžet motor, aby svítila zpátečka...(zpátečka zařazena,motor neběží, klíček zap.v předposlední...) Opel sice neznám, ale zkuste s běžícím motorem a zařazenou zpátečkou...
cicko*
Můžete uvést aspoň jeden příklad toho "některého"?
Nesvítí zpětná světla Astra 1,6 55kW 1997 Ahoj chlapi.Všem děkuji za odpověd. Klobouk smekám před osobou "magor". Měl pravdu! Díky magore. Také ten nákres mi hodně pomohl kde hledat.Díky doplněno 09.05.16 09:40: Díky za názor a za nákres.Pro ty jako já (ne profíky):Zvedneš haupnu,stojíš proti autu,předpažíš pravou ruku na lanko spojky,sjedeš asi 17 cm doleva po té přeponě spojky a hned pod hadicí,co vede od chladiče směrem jakoby na volant(5 cm tlustá ),pod ní je blok a na něm kostka ta je zatlačená do kontaktu na bloku (převodovka)k čidlu zpětného světla.Rozpoj,pak jsem to jen drátkem tvaru U propojil ty 2 otvory v té odpojené kostce,motor nemusí běžet, stačí klíček v předposlední poloze,zapnutá světla do posl polohy, zařadit,mít zataž ruční brzdu,vylézt a obě bílá svítí.Závěr:Vadné čidlo zpětn světel,zatím drátkem ve tvaru U propojil ty 2 zdířky na odpojené kostce.Díky Všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.